13   basquet_1440x961
Els equips durant la presentació de la temporada 2023-2024 al Pavelló Puigverd. Enguany, el CB Castellar  passa de 17 a 19 equips, dels quals cinc són femenins, dotze masculins i dos mixtos Albert San Andrés
11/01/2024 Esports
Els groc-i-negres, davant una nova etapa

El CB Castellar escenifica el seu ressorgiment amb una presentació multitudinària al pavelló Puigverd

Albert San Andrés

Com ja és tradicional, el Club Bàsquet Castellar ha triat l’inici d’any per presentar els seus equips de la temporada en curs. Continuant amb els valors a l’alça de la resta de clubs castellarencs, el bàsquet també ha crescut en nombre de practicants federats, i ha passat de les 146 fitxes de la temporada passada a les 178 de l’actual.


I és que potser el bàsquet com a esport no viu actualment el seu millor moment. Lluny queda el boom que va tenir durant els anys 90, amb el sorgiment d’estrelles d’àmbit mundial i equips que han marcat una època. Però el bàsquet és sempre bàsquet, i tot i la davallada del nivell en totes les categories, el ressorgiment del femení dona una nova vida a les cistelles i una nova manera de créixer i promocionar l’esport.


És d’aquesta manera que ha crescut el CB Castellar, que ha passat de les 146 fitxes de la 22-23 a les 178 de la 23-24. Un increment que ha suposat passar de 17 a 19 equips, tot en categoria femenina, en què el club, a hores d’ara, pot gaudir d’un total de cinc equips. La resta es divideixen en 12 masculins i 2 mixtos (l’escoleta i l’adaptat de Suport Castellar).


Enrere queden els temps posteriors a la fusió entre el CP Castellar i la Immaculada, en què la potència del bàsquet femení no necessitava més ressò. Però, a poc a poc, aquesta tendència es va recuperant, i la gran trajectòria del sènior femení de Xavi Revilla –molt ben posicionat per aconseguir l’ascens– està engrescant moltes noies a descobrir aquest gran esport.


Aquest canvi ha vingut representat per la nova junta directiva encapçalada per Feliu Garcia, que està intentant fer un gir a tota la gestió. “Ara tenim més recursos humans per fer més coses i la gent està molt motivada. Com a exemple, aquesta presentació l’han muntat tres jugadors del sènior”, explica el nou president, que també va parlar de les noves línies mestres d’una entitat que ho ha passat malament en l’àmbit econòmic en els últims anys: “Estabilitzar els números és la prioritat, i amb l’ajuda de patrocinis com Nou Castellar i d’altres més petits s’està fent. En l’àmbit esportiu hem de continuar creixent. Després de la pandèmia ho vam passar malament, ja que el femení es va desmuntar per complet. Aquest club ha de ser del poble i de gent de la casa. El sènior A n’és l’exemple i aquesta ha de ser la realitat del club, nodrir-se de jugadors de la casa”.


D’altra banda, l’equip masculí retorna a la competició amb el partit que disputarà aquest diumenge a Sant Vicenç de Castellet (18.15 h), amb un rival directe per eludir la zona de descens.

 

13   basquet02

L'alcalde, Ignasi Giménez, lliurant un trofeu a les integrants del sènior femení de bàsquet. || A.S.A.

 

EL FEMENÍ CONTINUA GUANYANT

Els dos sèniors van disputar partits amistosos, pertanyents al torneig de presentació. El  masculí va caure contra el SESE, i el femení va superar el CB Parets. Les noies de Xavi Revilla estan quallant una temporada excel·lent i són de les favorites per aconseguir l’ascens a  Primera Territorial. Líders a Segona, aquest diumenge (12.30 h, Puigverd) disputen contra el CB Vilassar de Mar –terceres classificades– un dels partits més vitals de la temporada per consolidar la posició.

Comparteix
M'agrada
Comentaris