13   Basquet_1440x961
Després de desfilar, els 175 jugadors i jugadores del CB Castellar van tornar a fer la tradicional foto grupal, just abans de la victòria del primer equip enfront del CN Caldes. || Cedida
11/01/2023 Esports
El gran dia del bàsquet castellarenc

El CB Castellar presenta els seus equips en una jornada on es va disputar el 43è Memorial Parcerisa i el 46è Vila de Castellar

Albert San Andrés

Tres temporades després, el CB Castellar va poder tornar a fer la presentació de tots els seus equips sobre el parquet de la mateixa manera de sempre. L’acte va reunir els jugadors i jugadores del club en una matinal de bàsquet on es van disputar els dos tornejos tradicionals del club: el Memorial Parcerisa i el Vila de Castellar.


Segurament el bàsquet no viu el seu millor moment en l’àmbit global en el nostre país, coincidint amb la retirada de la llorejada generació dels ‘Júniors d’Or’ que va guanyar gairebé tot a escala internacional i que va tenir un pes específic a l’NBA amb cognoms com els Gasol, López, Navarro, Felipe, Calderón. Es continua guanyant títols, és cert, amb l’Eurobasket 2022 encara calent, però s’ha perdut força empenta amb la desaparició d’una generació de referència que va ser la millor fins al moment.


Això i la pèrdua del títol honorífic de ser el segon esport d’equip més practicat després del futbol, el bàsquet continua lluitant per a captar nous adeptes, mentre altres disciplines com el futbol sala o l’hoquei -i el vòlei en el cas castellarenc- viuen un creixement exponencial cada temporada. I és que l’esport de la cistella és un dels més espectaculars que existeix, però li cal una certa empenta per a revifar-lo.
A més, estem a l’any 23, un número històric pel bàsquet i potser un moment ideal per a retornar als orígens i creure de nou.


Aquesta és la filosofia que busca des de fa un parell de temporades el CB Castellar, que ha apostat per la identitat, els valors i la gent de la casa, creient en tot això per sobre dels resultats. Els nous temps i les noves fites econòmiques també obliguen al que pot ser una nova manera de néixer i de tornar a crear la mateixa afició que vam viure, jugar i gaudir els coetanis de la generació d’or.
Tant se val si el nivell a una categoria de referència com Copa Catalunya hagi caigut en picat en els últims cinc anys, només s’han de crear les bases per a poder tornar a créixer, una aspiració que el CB Castellar ja està aplicant. La resta arribarà amb el temps.


Amb 175 jugadors i 13 equips, els groc-i-negres van celebrar el seu dia gran davant de l’afició, que va poder veure el XLIII Memorial Josep Parcerisa, on l’equip junior va enfrontar-se al CB Can Parellada terrassenc, equip al qual va superar.


Poc després van desfilar tots i totes, just abans dels discursos protocol·laris del president Josep Bordas i de l’alcalde Ignasi Giménez. “Amb els valors del club que ens movem, d’acord en el fet que tots som club, la resposta dels socis, pares i aficionats va superar el que es podia esperar. Així com l’ajuda dels comerços de Castellar -es van sortejar quatre paneres amb la col·laboració d’una trentena de negocis locals-. Una identificació que feia temps que no es veia. Aquest és el camí a seguir i que ha començat a dissenyar la nova junta directiva. Gràcies a tots” va explicar el president a aquest mitjà.
A posteriori, l’XLVI Torneig Vila de Castellar va enfrontar al primer equip d’Isidre Travé amb el CN Caldes, equip del grup 3 de Copa, al qual van superar.


Estrena de l’any amb un derbi
Pel que fa al primer equip, una setmana després de perdre al seu jugador estrella, Albert Germà, afronten el primer partit de l’any sense cap novetat més en la plantilla. L’equip rebrà aquest diumenge (19:00 h, pavelló Puigverd) al CN Sabadell (6/5), setè classificat i en la zona més còmoda de la taula a tres derrotes de la zona de perill. Els groc-i-negres ho fan en última posició (1/10) i amb el dubte de com serà el seu joc sense el qual ha estat el millor jugador fins al moment. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris