13   Georgina_800x534
Georgina Garcia ha tornat més forta que mai amb dues victòries en tres finals consecutives, tornant al top200 del WTA. Cedida
15/10/2020 Esports
Georgina Garcia: llum en la penombra

Després d’arribar a tres finals i guanyar-ne dues, la tenista castellarenca vol seguir el ritme de victòries en competició

Albert San Andrés

L’esport s’ha vist altament afectat pel virus i en la segona onada ja s’ha planificat una nova aturada de quinze dies que tornarà a trastocar els plans d’equips i esportistes individuals. Sembla que trobar llum en la penombra d’aquesta situació és força difícil, però hi ha casos on l’aturada obligada ha servit per obrir noves metes i objectius.

 

Aquest és el cas de la tenista castellarenca Georgina Garcia, a qui els tres mesos de tancament li ha anat d’allò més bé, sobretot després d’un 2019 per oblidar en el capítol individual. L’aturada li ha servit per a posar ordre i recuperar-se física i mentalment, tornant a fer gala del seu malnom: tres finals consecutives on ha guanyat dos torneigs a Portugal, Figueira da Foz i Port i Top200 (192 WTA). L’Huracà ha tornat i vol quedar-se.

 

Al revés de la majoria, sembla  que l’aturada t’ha anat bé, física i mentalment.
Va ser un bon moment per conèixer-me millor i trobar-me a mi mateixa. M’ha anat molt bé! Portava una època molt dolenta i parar i estar a casa sense tenir cap mena de preocupació m’ha ajudat molt. La meva vida diària és complicada, ja que sempre he d’estar organitzant viatges, fent maletes, sense menjar bé, etc. Establir una rutina diària m’ha ajudat molt per estar tranquil·la amb mi mateixa i fer les coses bé, tot i la complicada situació. Vaig fer una bona neteja de cap, tot i que no ha estat una situació fàcil, ja que si no competeixo no guanyo per mantenir-me. Tot i que saps que has d’aturar perquè veus que ho necessites, mai trobes el moment i la pandèmia va forçar-me a això i m’ha beneficiat.

 

Quines sensacions has tingut sobre la pista? Perquè els números són impressionants.
Al principi vaig sentir-me molt maldestre sobre la pista, després de molt sense competir. Vaig pensar que semblava un pato mareado en el primer torneig, ja que no coordinava com ho faig normalment. Però va ser ràpid tornar a recuperar sensacions i tot i no jugar espectacularment perquè les condicions no van acabar-me d’agradar, vaig veure que ho feia bé i psicològicament vaig trobar una gran diferència.

 

Tres finals consecutives i dos títols. Que has canviat per aconseguir-ho?
La manera de veure i enfocar les coses. Crec que la clau ha estat mental. Tinc dos entrenadors nous i estic molt contenta perquè m’ajuden moltíssim en la feina psicològica.

 

Quina ha estat la final més difícil de les tres que has jugat?
La primera a Figueira da Foz. Van ser 4 hores i sis minuts on vaig salvar tres match points. El partit més llarg des que era infantil. Vaig aconseguir remuntar el segon i el tercer set, donant la volta al partit enfront d’una jugadora que va ser Top100 i està en molt bona línia. La segona final va ser molt dura psicològicament, ja que mentalment no vaig estar bé i els problemes físics a l’esquena ho van acabar d’arrodonir. Tot i perdre vaig aprendre molt de la derrota. En la de Porto, vaig jugar al matí i la final a la tarda. Vaig començar fatal i el vent i el desconeixement de la rival no va ajudar.

 

Has entrat de nou al Top200. Poses la mirada de nou en els Grand Slam de cara al 2021?
És la meva intenció, tot i que encara no sabem res del calendari, ni tan sols si hi hauran torneigs. Ara l’objectiu era assegurar la prèvia de l’Open d’Austràlia i de Roland Garros. Poder tornar a jugar aquestes prèvies dels Grand Slam està dins dels objectius, per poder millorar al rànquing i el meu joc.

 

I en dobles encara en el lloc 71! Com està la preparació de cara als Jocs Olímpics de 2021?
És una gran il·lusió anar als Jocs Olímpics. M’agradaria anar en dobles però també en individual. Seguiré el meu camí i tant de bo sigui possible. Estic sembrant per després recollir, tot i que sóc conscient que anar a Tòquio és molt complicat.

 

Quins són els objectius fins a finals d’any?
No tinc cap pressió de res. La intenció és anar a jugar als EUA per seguir agafant més ritme de partit i trobar-me amb diferents situacions de cara a Austràlia. L’objectiu principal ho he aconseguit, tot el que faci ara sumarà de cara a la pròxima temporada.

 

Com plantejaràs el 2021?
He de seguir millorant com a jugadora i com a persona. Tinc moltes ganes que tot vagi molt bé, però no és el que més em preocupa. Penso que els resultats, tard o d’hora arribaran si segueixo fent-ho bé i anant pel camí marcat. No tinc pressa i em sento millor que mai, física i psicològicament de cara a afrontar la pròxima temporada.

Comparteix
M'agrada
Comentaris