13   futsal_1440x961
Álex Martínez va ser un dels golejadors del partit enfront del Pineda de Mar Albert San Andrés
27/04/2022 Esports
El FS Castellar, a un pas de Tercera

Els de Darío Martínez poden aconseguir l’ascens a casa aquesta jornada si el Vacarisses no guanya el seu partit

El FS Castellar fa els deures jornada a jornada i ja és a només a una d’aconseguir l’ascens matemàtic a Tercera Divisió. Això sí, no dependrà d’ells mateixos, ja que el Vacarisses no hauria de guanyar el seu partit amb el Pineda de Mar per aconseguir-ho.
Precisament, l’equip que marcarà el retorn a categoria nacional del FS Castellar és el mateix al qual van superar en aquesta última jornada per 3-5. Un conjunt, el Pineda de Mar, que ocupa la penúltima posició de la taula però que va saber complicar la vida als de Darío Martínez, que van acabar demanant l’hora i on un gol de Marc Mas a les acaballes els hi va donar oxígen i tranquilitat.

La quarta victòria consecutiva i l’onzena jornada sense perdre de l’equip taronja va arribar a domicili enfront d’un equip ferit i que lluita per intentar sortir del descens directe. A aquestes alçades de competició, qualsevol equip és capaç de superar a un altre, estigui en la posició que estigui i el Pineda ho va demostrar durant els 40 minuts.

El Castellar no va tenir gaires problemes per a dominar el marcador i Guillem Ramiro -que amb 26 ja és el segon màxim golejador de la categoria- va anotar als 20 segons de l’inici. Un gol que es va veure consolidat pel segon de Marc Mas al minut set.

Al 10, els locals van retallar distàncies, però Ramiro (11’) i Álex Martínez (13’) van establir un contundent 1-4 que semblava definitiu. Però al futsal ningú es pot refiar gaire i un gol al limit del temps reglamentari dels locals, va servir de revulsiu per a fer trontollar a tot un líder de la categoria.

Si en la primera, l’equip no va passar gaires penes, la segona va ser tot el contrari: el rival va posar en problemes als visitants, evitant la bona conducció ofensiva, el que li va crear un maldecap al tècnic, que veia com els de Pineda es creixien per moments. A sis del final un gol del local David Vázquez va fer presagiar el pitjor, però Marc Mas -segon màxim golejador de l’equip amb 20 gols- va sortir al rescat dels seus per acabar amb el patiment d’una segona part on van sortir poques coses i l’equip es va veure desbordat.

“La segona part va ser per oblidar, ja que no aconseguíem treure la pilota controlada. Tot i això es va aguantar i en una de les poques conduccions ben fetes es va marcar el 3-5 que ens va donar la tranquilitat, també gràcies a una bona defensa quan el rival va jugar de cinc”, va explicar el tècnic castellarenc.

L’equip va saber patir enfront d’un rival de la part baixa, els que mirant l’històric, més els fan patir, però van sumar tres punts d’or per apropar-se una mica més a l’objectiu de la temporada.

L’equip es manté al capdavant de la taula, amb una renda de vuit punts per sobre del Ràpid Santa Coloma, que es va deixar dos a casa enfront del fins llavors cuer, el Ripollet B amb un empat a dos gols, idèntic resultat del Parets amb el Girona, un altre equip de la part baixa de la taula. El Vacarisses va caure golejat pel Ciutat de Mataró per 8-1, un resultat que deixa en safata de plata l’ascens matemàtic del Castellar.

Per aconseguir-ho, els de Martínez hauran d’esperar que el Vacarisses, quart classificat, empati o perdi, ja que el Parets té un partit més i encara haurà de descansar. En aquest supòsit la diferència seria de 14 punts quan només restarien quatre partits per disputar i els taronges lligarien l’ascens i només s’haurien de preocupar de guanyar el títol de lliga.

A més, el Vacarisses juga dissabte (18:00 h) i el Castellar diumenge (17:30 h, Joaquim Blume), motiu pel qual ja coneixerà si s’ha donat el resultat necessari. En cas de resultat negatiu pel seus interessos, tot dependrà d’ells mateixos, quan encara restan quatre partits pel davant.