15   domino_617x412
Francesc Martínez –a l’esquerra– i Pilar Araujo, campions d’Espanya de dòmino per parelles. Cedida
20/12/2019 Esports
Francesc Martínez,campió d’Espanya de dòmino

El castellarenc va imposar-se en la final disputada a Vigo

Albert San Andrés

El castellarenc Francesc Martínez, fent parella amb l’alellenca Pilar Araujo, va proclamar-se campió d’Espanya de dòmino després d’imposar-se en la XXVIII edició d’aquest campionat, en la prova disputada a l’hotel Bahía de la ciutat de Vigo, on van participar 240 parelles.


Representant la Federació de Barcelona, Araujo i Martínez van imposar-se amb 12 punts pel davant dels tinerfenys Juan José Afonso i Rafael Jesús Ferrez, tot i que empatats amb els mateixos punts. Tercers van ser els també illencs Fran Estévez i Carmelo Damián González, amb 11 punts.
“Ja fa uns quants anys que hi jugo, soc mig professional. He aconseguit dues cinquenes posicions” va explicar Martínez aquesta setmana al magazín Dotze de Ràdio Castellar, comandat per Raquel Ligero. Per guanyar, reconeix, “es va ajuntar una mica de sort per aconseguir la victòria”.


Aquest és un “joc d’estratègia”, ja que tot i que no es poden veure les fitxes del company, “amb les pensades que fem, si tires més o menys ràpid ens donem informació i has de captar com juga el teu company”.
En partides de dos contra dos i amb set fitxes cadascú, l’objectiu és arribar als 350 punts. “Al dòmino no guanya el que més sap jugar. Entre un 30 i un 40% és sort. El que juga millor guanyarà més punts ràpidament” va explicar. Aquest és un joc en què s’ha de saber deduir la jugada del contrari i en què està prohibit rumiar en fals, cosa que pot anul·lar la mà en cas contrari.


Amb 14 partides disputades, Araujo i Martínez van aconseguir un total de 12 victòries i només dues derrotes, amb 4.886 punts a favor i 3.567 en contra. Aquesta és la primera vegada que una dona aconsegueix la victòria final en el campionat.
Martínez va iniciar-se en la Penya Solera, per passar a jugar a Sabadell i després al Club Hispano Francès de Barcelona.

Comparteix
M'agrada
Comentaris