ASA6072_1440x961
Els jugadors celebren el gol de penal de Rodri en la primera part. Albert San Andrés
19/06/2021 Esports
Finalistes! (3-0)

El CF Balaguer espera a la final de la Copa de 2a Catalana de demà diumenge

La UE Castellar supera a la UE Quart per 3-0 i jugarà la final de la Copa de 2a Catalana demà diumenge a Vic, enfront del CF Balaguer, un històric del futbol català. L'equip de Juan Antonio Roldán segueix en mode piconadora i per tercer partit consecutiu ha aconseguit un mínim de tres gols i ja suma vuit victòries consecutives.

I és que els números del Castellar donen por: és l'únic equip de tota la Segona Catalana que compta tot els seus partits per victòries, amb vuit. Si les xifres en la primera ronda van ser excel·lents, havent superat equips de l'alçada del Caldes de Montbui, en aquesta segona són simplement espectaculars: 10 gols a favor i només un en contra en els tres partits enfront del Sarrià, Can Gibert i el Quart.

Les set de la tarda era l'hora designada per la primera semifinal de la Copa, entre Castellar i Quart, dos equips que no s'havien enfrontat en l'última dècada. Tot i que no eren del tot desconeguts l'un per l'altre -ambdós es van "espiar" als quarts- cap dels dos va ensenyar les seves armes fins a saltar al terreny de joc al Municipal de Vic, seu escollida per aquesta fase final.

En una final a quatre, cap rival és fàcil i el Castellar, que va jugar de local, va temptejar el Quart als primers minuts. La potència dels gironins al centre del camp es va veure neutralitzada per un Carlos Ortiz que va portar la batuta de l'equip durant el partit. Recuperacions, centrades, assistències, visió de joc, tot. El 'Zuru' va ser ahir el motor de l'equip, davant d'un rival que no va cedir un metre fins al segon gol.

I va ser el Castellar qui va resoldre per la via ràpida: el pitxitxi Marc Estrada va escapar-se al minut 11 per obrir la caixa dels trons. 'Rodri' va apuntalar un penal assenyalat sobre David López al 36 i 'Rafita' Moreno va sentenciar al 54 en una internada.

L'única nota negativa va ser la injusta expulsió de David López, que va veure una groga en la primera part per una jugada on no va intervenir i la segona al minut 60, després d'una entrada per desviar el control de la pilota on el rival va saltar i l'extrem no el va arribar a tocar. El club ha interposat recurs a les dues targetes per poder-lo tenir en la final.

Es fa difícil qualificar el nivell d'excel·lència que aquesta temporada ha assolit la UE Castellar. Un equip que ha arribat al seu punt àlgid amb una base de jugadors formats a la pedrera i reforçat pel millor talent i experiència. Fa tres temporades quan l'equip va descendir de Primera Catalana, pocs van creure en el bloc de joves que es va mantenir, un projecte a llarg termini que va seguir sent el pal de paller, tot i caure al pou de la Tercera Catalana un any després. Onze jugadors de la casa reforçats per talent arribat principalment de les pedreres de Sabadell i Terrassa, sota l'experiència de l'omnipotent Rodri, que ha aportat el toc necessari a una plantilla que no supera la mitjana dels 24 anys.

En la final espera el Balaguer, que va superar a les acaballes de la segona semifinal a l'Almeda per 0-1. Els de les terres de Ponent s'han enfrontat en quatre ocasions amb la UE Castellar, totes al segle passat.
Segons dades de la Federació Catalana de Futbol aquests són els últims enfrontaments:

1979 - 1980 (1a Regional )

• CF Balaguer - UE Castellar 1 - 1
  • UE Castellar - CF Balaguer 1 - 2

1980 - 1981 (1a Regional)

• CF Balaguer - UE Castellar 2 - 1
  • UE Castellar - CF Balaguer 1-1

En la final, només una setantena de castellarencs podran gaudir de l'espectacle, ja que a causa de les limitacions per la pandèmia s'ha fixat aquesta xifra. El partit es podrà seguir en directe des del portal de la FCF.cat.