13   Padel_617x412
Les padelistes castellarenques Sandra Oliveras i Ivet Val, juntament amb Biel Torras en les instal·lacions de la final a Jaén .|| Cedida
21/09/2022 Esports
Èxit del pàdel castellarenc a Jaén

Sandra Oliveras i Ivet Val es proclamen campiones i Biel Torras, bronze, amb la Selecció Catalana en el campionat d'Espanya per autonomies

Albert San Andrés

El campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques disputat a Jaén va tancar-se de manera excel·lent per a la Selecció Catalana amb una victòria en categoria femenina, on van intervenir les castellarenques Sandra Oliveras i Ivet Val i en la masculina on van aconseguir un tercer lloc amb Biel Torras.


Després d’haver assolit l’ascens de categoria en la temporada 2021, Catalunya no partia amb la pressió d’haver de guanyar el campionat i només mantenir la categoria hauria estat tot un èxit. Tot i això, l’augment de nivell de les i els padelistes catalans han permès donar la sorpresa amb una victòria i un podi.


En la primera categoria eren un total de vuit seleccions les que lluitaven pel títol (Castella i Lleó, Madrid, Navarra, Andalusia, Comunitat Valenciana, Balears, Aragó i Catalunya), amb Castella com a màximes favorites defensant el títol i Madrid el subcampionat. Capitanejades per Laia Bonilla, les catalanes van arrencar els quarts de final amb un contundent 3-0 enfront de les màximes favorites i igual marcador enfront de Navarra, bronze en la passada edició.


Madrid esperava a la final i les victòries en categoria júnior de Noa Cánovas - María Eulalia Rodríguez i de la castellarenca Sandra Oliveras - Andrea Ustero en cadet, van garantir el 2-1 en la final, on només van perdre en infantil la parella formada per Martina Rivera - Jana Montes. Andalusia es convertia en les terceres classificades, després de derrotar per 2-1 a Navarra. Aragó i Balears van ser les seleccions descendides, mentre que Canàries -campiones de la segona categoria- i Cantàbria van aconseguir un lloc en la màxima categoria.


La victòria catalana era la sorpresa del campionat, on Oliveras també va mostrar la seva alegria, després de tornar amb el títol: “Ha anat molt bé, fins i tot més del que esperàvem. El 3-0 contra les guanyadores i contra Navarra va ser difícil. Guanyar els tres partits de semis va ser una gran alegria. Estàvem convençudes de poder guanyar i així va ser enfront Madrid”. Oliveras va afegir que “estem totes molt orgulloses del que hem aconseguit, ja que Catalunya feia molt que no guanyava aquest torneig”.


Per la seva banda, Ivet Val, l’altra jugadora de Castellar també fa una valoració molt positiva de la competició: “És una vivència inoblidable que ens permet viure aquest món, pel fet que hem estat escollides entre moltes companyes de pista. D’altra banda, aquesta és la segona vegada que he estat seleccionada, però aquest any ha estat especial, ja que jugàvem a Primera i hem pogut portar la copa a casa”.
Pel que fa al quadre masculí, també va ser una sorpresa, ja que Catalunya era debutant en obtenir l’ascens igual que en el cas femení.En la final, es tornaven a repetir les mateixes seleccions, Madrid i Andalusia, revalidant el títol de 2021 la primera, després de guanyar per 2-1.

 

Foto de família de les jugadores i jugadors catalans a JaénFoto de família de les jugadores i jugadors catalans a Jaén


Els catalans, amb Torras en categoria cadet, van arrencar amb una victòria per 2-1 enfront de Balears, mentre que en semifinals, eren els andalusos qui s’emportaven el premi amb un lluitat 2-1. En la lluita pel bronze, Extremadura va ser la rival, repetint el resultat de les anteriors eliminatòries.


“Ha estat una experiència inoblidable que repetiria cada any dels que em queden com a menor, hem fet una pinya molt bona, conformant una gran selecció. Hem jugat unes eliminatòries molt dures en què vam poder superar la primera contra les Balears, on vaig perdre el meu punt en cadet, però la resta no va fallar. Contra Andalusia, la selecció més dura, la lluita va ser molt ajustada i amb Extremadura ho vam aconseguir amb més autoritat. Ha sigut una de les millors experiències en tot el temps que porto jugant a pàdel”, explica el jove Torras. En aquesta categoria, la Federació Basca i Castella i Lleó perdien el lloc, a favor dels ascendits van ser Navarra -guanyadora de la segona- i Canàries.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris