El productor Oriol Sabata amb el guardó de la Fundació Catalana de l’Esport.
El productor Oriol Sabata amb el guardó de la Fundació Catalana de l’Esport. Cedida
04/10/2019 Esports
Esport Global, premiat als Guardons de l’Esport

És la sèrie documental on surt la castellarenca Mar Hernández

Albert San Andrés

“Hi ha poques coses que puguis controlar. En el moment en què acceptem això i allò que ens ve, és quan tot és més fàcil”. Així és com comença el documental sobre la ciclista i escultora castellarenca Mar Hernández, pertanyent a una sèrie documental anomenada Esport Global -produïda per Oriol Sabata- que ha estat guardonada amb el premi “Difusió dels valors de l’esport” en la tercera gala dels Guardons de l’Esport, organitzada per la Fundació Catalana de l’Esport.


El documental, estrenat durant La Marató de TV3, té 25 minuts de durada i va ser emès per Esport3. En ell es parla de l’experiència d’Hernández per superar un càncer de mama i de com es va enganxar a la bicicleta com a forma d’evasió. Hernández va passar de sortir a passejar, a participar en quatre edicions de la Titan Desert, la cursa per etapes més dura del món. La sèrie Esport Global consta de dues temporades i 10 capítols (es poden visualitzar en l’espai a la carta d’Esport3) i ja s’està produint la tercera. El documental on surt Hernández va tenir el suport de la Farmàcia Yangüela i de l’Ajuntament de Castellar.


L’entrega de premis es va fer la setmana passada a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm i va estar dirigida pel popular presentador de TV, Peyu.


El productor, Oriol Sabata ha declarat a aquest mitjà que “aconseguir un premi per aquest projecte és un reconeixement a la feina feta”.
“El nostre projecte és petit, però està clar que aquest guardó és una gran ajuda. En el cas del documental de la Mar, podem posar en relleu la feina i la seva experiència personal” conclou Sabata, que ja està preparant la nova entrega.

Podeu recuperar el reportatge aquí.

Comparteix
M'agrada
Comentaris