DSC 9516_1440x961
L'equip va fer un bon tercer quart, però no va servir per emportar-se la victòria. Albert San Andrés
26/09/2022 Esports
L’Espanyol amarga el debut al CB Castellar

Tot i mostrar una nova imatge, els d’Isidre Travé no van rematar la feina en l’últim Quart

El nou projecte del primer equip del CB Castellar va arrencar la temporada amb una derrota (58-64) en un partit on no va aprofitar les ocasions davant d’un SD Espanyol més efectiu i on va haver de lluitar contra un criteri arbitral difícil d’entendre en la segona part.

Tot i arrencar amb un cinc inicial de continuïtat, on només David Corominas es va colar amb els clàssics Cadafalch, Germà, Viladomat i Junyent, l’equip va mostrar un caràcter força diferent del de la temporada anterior, on tot i les errades de tir del primer quart, va saber aprofitar diferents recursos per mantenir-se ferm enfront d’un SD Espanyol que va ser més efectiu ofensivament. La contínua rotació de la banqueta de Travé, va permetre veure un equip fresc en tot moment, tot i que es va veure llastrat per les molèsties de l’última incorporació, el base Jordi Gorina i el poc encert de Cadafalch.

Tancant 12-13 el primer quart, l’empat a 21 en els següents cinc minuts van semblar que decantaria la balança pels groc-i-negres, un miratge però, que els pericos van saber controlar per marxar amb 13 punts d’avantatge al descans (27-40), després d’una sèrie d’indecisions locals i pèrdues absurdes.

Va ser en el tercer quart, quan l’equip va començar a fer rutllar la màquina, funcionant defensiva i ofensivament, deixant al rival tres punts per sota (50-47), però evidenciant un canvi en el criteri arbitral que seria definitiu en la recta final.

Sense un tocat Gorina i amb un desencertat ‘Cada’ en pista, al qual poc se li pot recriminar després de ser el salvador de l’equip durant l’última dècada, el Castellar aviat es va carregar de personals, entrant en bonus a més de cinc del final. El capítol ofensiu tampoc va rutllar, quedant-se sis minuts sense anotar. A l’Espanyol només li van caldre tres tirs de camp -dos de dos i un triple- per resoldre a base de tirs lliures, amb un encert de 10/16. El criteri arbitral imposat des de l’inici es va veure modificat substancialment en els últims 10 minuts, amb decisions que la grada no va entendre i equivocant-se en moltes d’aquestes, provocant una desigualtat de 13-2 en personals, en el que va ser un partit força igualat en actuacions defensives.

Finalment, el 58-64 no va deixar satisfets als locals, que van deixar escapar la primera derrota de la temporada. “En la primera part, el meu equip no m’ha semblat reconeixible, ja que no hem defensat ni teníem actitud anant al darrere al marcador. M’ha agradat més la segona part, on hem estat un equip més reconeixible al darrere, deixant al rival amb poc més de 20 punts en una part. No em queixo mai dels àrbitres, però en el moment que hem anat pel davant, a l’últim quart hem fet 2-13 en faltes i el resum és de 14-29. Entenc que la diferència de físic, que ells ho són més que nosaltres, no ens portaven les faltes. Hem d’aprendre d’això, ja que no estic descontent del conjunt del partit, més enllà de l’inici” va explicar el tècnic Isidre Travé.

“Ens costa una mica arribar a l’estil de joc que busco. És difícil d’assolir i hi ha quatre novetats a l’equip i tres en primer any de sènior, que això també es nota. Però, tot i això, no estic descontent de com ho ha fet l’equip en la segona part i hem de créixer. Crec que farem una bona segona volta, enfront d’un rival que estarà a dalt a final de la temporada i no crec que nosaltres estiguem gaire despenjats d’ells, però hem d’anar partit a partit” conclou el màxim responsable del primer equip.

Ara l’equip tindrà dues jornades lluny del Puigverd, amb les visites al CB Alpicat i als Lluïsos de Gràcia, dos equips que en les últimes temporades han militat en lliga EBA i  que van enfrontar-se en aquesta primera jornada amb un resultat de 48-79 a favor dels lleidatans.