volei_617x412
Una part de les jugadores dels equips de vòlei del FS Castellar a la presentació de totes les categories. Q. Pascual
28/11/2019 Esports
L’empenta del vòlei propulsa el FS Castellar

330 jugadors de més de 30 equips del club taronja es presenten al Joaquim Blume

Albert San Andrés

El FS Castellar és el club que més ha crescut en l’última dècada a Castellar. Creat inicialment com a club de futbol sala, la creació de la secció de vòlei l’ha col·locat com al segon club esportiu de la vila amb més practicants, només pel darrere de la UE Castellar.
Amb 330 esportistes sobre la pista del Joaquim Blume, la major part de l’orgull taronja es desfeia en elogis amb la secció de vòlei, que en només tres temporades ha estat capaç de crear una sòlida base de 14 equips federats en les diverses categories del campionat de Catalunya.


Als 14 equips de vòlei s’han de sumar els 15 federats de futsal, tot això regat amb una direcció del club optimista, jove i multidireccional, on tothom aporta sigui quin sigui el seu rol. Aquesta temporada, a més, el club s’ha reestructurat esportiva i econòmicament per donar cabuda als nous temps i seguir creixent. Un creixement però que queda relegat a la necessitat de més zones necessàries per a la pràctica d’esport, una de les reclamacions que van fer-se durant la presentació per part del club.
Però no tot són flors i violes en la direcció d’un club. La gran quantitat altruista d’hores a dedicar és un hàndicap que no tothom està disposat a perdre. La gestió de Francesc Gallardo al capdavant del club des de fa sis temporades és més que impecable, aconseguint fites com arribar a la final a quatre de la Copa Catalunya de futsal, la creació i creixement de la secció de vòlei o el sanejament econòmic del club.


No era fàcil prendre el relleu d’un mite de l’esport castellarenc com el Josep Tous, que va reflotar el club per instaurar els fonaments del que ara coneixem. Gallardo però, ha estat capaç de millorar-ho i instaurar una línia de pedrera que tan bé està funcionant en els últims anys en les dues seccions que representen el club taronja.


“El cert és que l’any passat vaig estar a punt de deixar-ho, però gràcies a la incorporació de molta gent jove a la junta, m’ha donat forces per seguir” explica el president, reconeixent que “el clar exemple és aquesta presentació, gestionada per la junta directiva, una gent amb idees, ganes i un gran futur”.


“Amb dues seccions arribem als 330 jugadors. És imparable i la petició unànime feta durant la presentació és només per un tema de necessitat. Tenim l’espai però no el terra. És impossible tenir 330 jugadors entrenant dos dies sense lloc. Ens hem marcat donar un servei al poble i per això hem acabat fent tres equips infantils de vòlei i alevins de futsal, una cosa que ha superat les nostres expectatives, però no podíem deixar a ningú fora” remarca.


Dirigir un club no és fàcil i “són moltes hores de dedicació, ha estat dur i potser he arribat a excedir-me en la dedicació, per això necessitava un descans” segons explica, però reconeix que “quan arriba un dia com el de la presentació, oblides tot veient l’alegria dels nens, tècnics, monitors i famílies. Ja no m’enrecordo més fins que comença de nou la temporada. Però amb ajuda tot es pot fer”.


Les dues seccions del club han exportat talent en els últims anys, en forma de jugadors o entrenadors per nodrir clubs amb estructures més grans com la Pia de Sabadell, el CN Sabadell o el FC Barcelona. Tota una declaració d’intencions d’una entitat de poble sense cap ànim de grandiloqüència i que hauria de ser una referència per a molts altres clubs.


VOLEI
Pel que fa al cap de setmana en la secció de vòlei, el sènior A femení va ajornar el seu partit amb motiu de la presentació, però segueixen liderant la taula del grup D de 4a Catalana. El sènior B va superar al Frederic Mistral per 1 a 3 (25-15/17-25/9-25/16-25) i també segueix al liderat, mentre que en masculí, l’A va superar 0-3 (13-25/23-25/14-25 ) al CN Sabadell  i ocupen la primera posició, mentre que el B va sumar una derrota enfront de les Panteres Grogues per 0-3 (13-25/16-25/20-25) i ocupa la sisena posició.
D’altra banda, la jugadora del sènior A femení i entrenadora del B, Lucía Bregar, ha fitxat pel FC Barcelona per a dirigir l’equip femení de Super-Lliga. Des de la secció volen “donar-li les gràcies a la Lucia, que ens ha deixat durant uns mesos” però que “tornarà a jugar el mes de març amb el sènior A femení i a entrenar el sènior B masculí”.

 

FUTSAL
L’equip entrenat per David Civit, es va contagiar de l’eufòria del pavelló guanyat per 7 a 6 al Parets, tercer classificat a la taula. Els taronges van dominar des de l’inici amb un hattrick de Guillem Ramiro que va encarrilar la victòria. Tot i no comptar amb els dos porters del primer equip, l’actuació dels porters del juvenil Jordi Garcia i Dani Romero va ser satisfactòria, ajudant a la victòria.

Comparteix
M'agrada
Comentaris