15   Raco Esports_617x412
Les integrants de l’equip de Racó Esports que ha assolit l’ascens a Tercera Categoria. Cedida
24/06/2019 Esports
El pàdel, un esport a l’alça també a Castellar

Els quatre clubs locals han aconseguit pujar de categoria amb algun dels seus equips

Albert San Andrés

El pàdel, un dels esports més de moda en l’actualitat i a Espanya existeixen més de quatre milions de llicències en l’actualitat (segons dades del CSD). Aquest és un esport nascut a la dècada dels 70 a Mèxic i que va arribar a Espanya una dècada després, sent aquest país una de les potències mundials de l’esport: al rànquing mundial masculí, cinc dels deu palistes del Top 10 són espanyols, mentre que, al femení, les 10 són espanyoles.
Un altre bon exemple és que el World Padel Tour va començar com a campionat només disputat a Espanya, tot i que ara ja se celebren màsters als Estats Units, Andorra, Argentina, Anglaterra, Bèlgica, França o Portugal, entre d’altres.


En l’actualitat, Castellar no es queda enrere pel que fa a equips, tenint quatre clubs diferents de padelistes: Racó Esports, el CT Castellar, la Penya Arlequinada Sports i Matchball Pàdel. Tots ells han assolit un bon grapat d’ascensos de categoria.


En el cas de Racó Esports, l’equip femení que competeix a la Lliga Catalana de la Federació Catalana de Pàdel, ha aconseguit l’ascens a 3a divisió en el grup Barcelona-Vallès, després d’una gran temporada on les 14 integrants de l’equip (Rat Basterretxea, Carla Lara, Sonia González, Olga Luque, Yolanda Rivera, Anna Marsol, Ana María Martínez, Marta Sellarés, Rosa Ucendo, Gemma Soria, Núria Rambla, Blanca Gómez, Núria Ramoneda i Helena Martí) van lluitar fins al final.

 

Les noies del CT Castellar

Les noies del CT Castellar. || Cedida


Al CT Castellar va ser també l’equip femení (Anna Blaya, Angy Olcina, Eli Minguell, Flori Morales, Isa Martínez, Jana Cabrera, Jessica Pintado, Marta Safont, Mònica Díaz, Olga Arpal, Roser Bastidas, Roser Masip i Veri Garcia) qui va ascendir de Setena a Sisena Divisió.


El Matchball Pàdel va assolir un total de dos ascensos en categoria masculina i femenina. En femení, l’equip (Noemí Freixes, Núria Ramoneda, Agnès Llibre, Núria Rambla, Susanna Fernández, Queralt Oller, Núria Bigas, Saray Cordón, Rosa Pérez, Meritxell Rodríguez, Rat Basterretxea, Marta Sellarès, Anna Picher, Sara Iriondo, Marga Iglesias, Maria Jornal, Lourdes Rigat, Olga Luque i Gemma Soria) ha pujat de 3a a 2a categoria en la Lliga Pàdel Guinot Prunera, quedant en primera posició en les dues fases de la lliga, mentre que en masculí (Ramon Vila, Toni Mendoza, Juan Antonio Rayo, Javier Ramos, Sebastián Cortés, Raúl Rodríguez, Jordi Garcia, Daniel Gómez, Miguel Ángel Baena, Marc Argemí, Eloy Garcia, Marc Ribatallada, David Colón -pare i fill, Xavi Galdón, Raül Catena, Toni Palacios, Jordi Martín i Marc Soler) ho ha fet de 2a a 1a en la mateixa lliga.

 

L’equip femení del Matchball ha pujat a 2a categoria en la Lliga Pàdel Guinot Prunera.

L’equip femení del Matchball ha pujat a 2a categoria en la Lliga Pàdel Guinot Prunera. || Cedida

 

Matchball Pàdel masculí ha ascendit de 2a a 1a en la Lliga Pàdel Guinot Prunera.

Matchball Pàdel masculí ha ascendit de 2a a 1a en la Lliga Pàdel Guinot Prunera. || Cedida


Per acabar, el masculí de la Penya Arlequinada (Xavi Galdón, Aleix Planchat, Albert i Pere Comella, Joel Cabrera, Noè Navarro, Esteve Torras, Alberto Fernández, Iván Gallardo, Jordi Navarro, Marc Henares, Carlos Arrabal, Eric Luque, Gabriel Loredo), ha passat de 1a a Divisió d’Honor, de la Lliga Catalana i el femení (Emma Porras, Alba Permanyer, Anna Medina, Isabel Expósito, Paula Porras, Gemma Martínez, Belinda Brigido, Imma Córdoba, Susana Gómez) de 2a a 1a Divisió.

 

El masculí  de la Penya Esports ha aconseguit l’ascens de 1a a Divisió d’Honor “B” a la Lliga Catalana.

El masculí  de la Penya Esports ha aconseguit l’ascens de 1a a Divisió d’Honor “B” a la Lliga Catalana. || Cedida

 

El femení de la Penya Arlequinada ha aconseguit l'ascens de 2a a 1a Divisió.

El femení de la Penya Arlequinada ha aconseguit l'ascens de 2a a 1a Divisió. || Cedida

Comparteix
M'agrada
Comentaris