A7 2722_617x412
Eugeny Prozorov ha estat el millor castellarenc amb 17 punts. Quim Pascual
28/10/2019 Esports
El CB Castellar suma la cinquena derrota consecutiva

El Ripollet supera als groc-i-negres (64-83) en un partit on no han donat cap mena d’opció

No hi va haver sorpresa al Pavelló Puigverd en el partit de la cinquena jornada de lliga i el CB Castellar va caure enfront del CB Ripollet per 64-83, encadenant cinc derrotes consecutives. Els de Quim Pérez-Alarcón no van poder frenar Roger Vilanova (27 punts) que va liderar els seus cap a la victòria.

Els groc-i-negres encara no saben el que és guanyar aquesta temporada, tot i que el Ripollet es perfilava com a un rival a batre, degut a que va arribar a Castellar en hores baixes, amb només una victòria i dues derrotes -amb un partit menys- que els col·locava en la part baixa de la taula.

L’equip castellarenc va lluitar des de l’inici on aconseguien posar-se pel davant durant uns instants (15-14) on semblava que podrien plantar cara a un conjunt que la temporada passada va liderar la categoria durant gran part de l’any, però que va caure al Puigverd. Tot i això, els 10 punts de Roger Vilanova i els vuit d’Antonio Quirós, van noquejar als de Pérez-Alarcón amb un contundent 19-26 en el primer quart.

En el segon la cosa canviava poc i tot i mantenir-se a prop al marcador i continuar amb el pols amb un parcial de 20-20, els groc-i-negres marxaven al descans amb 39-46 al lluminós.

Era però al tercer on va semblar que l’equip es recuperava i intentava anar pel partit, quan un triple d’Eugeny Prozorov reduïa la diferència a només vuit punts, però els de David Igualada reaccionaven en el moment just per mantenir-se a 10 punts abans de l’últim minut de descans (52-62).

El quart període era el de la desfeta, amb un Castellar sense esma ni idees, que tot i voler lluitar, no era capaç de competir enfront d’un rival de més alçada que aconseguia 21 punts més per deixar la diferència final en 19 punts (64-83).

El Castellar és encara un projecte en construcció que difícilment donarà resultats fins d’aquí a uns mesos, on jugadors molt joves estan intervenint de manera determinant en una categoria que coneixen poc. Un projecte derivat del tomb que va fer el club a finals de la temporada passada i que no contenta gaire a la grada, on ja comencen a escoltar-se alguns crits en contra del joc de l’equip i on la paciència comença a acabar-se.

El CB Castellar haurà de millorar si vol aconseguir una victòria.

El CB Castellar haurà de millorar si vol aconseguir una victòria. || Q. Pascual

“Quan perds no agrada a ningú. Portem cinc derrotes i és dur, però som conscients que estem en un procés i estem evolucionant. Hem de treballar passi el que passi i hem d’anar a més. Ha estat un partit complicat, tot i que al principi l’hem controlat bé i que hem lluitat fins a la mitja part. En el tercer hem comès massa errades i han marxat al marcador i no hem pogut aguantar” ha explicat el tècnic. “S’ha de seguir lluitant i no abaixar el cap, que els joves segueixin agafant experiència i que cada vegada siguin més competitius” afegeix.

L’equip arriba just de forces a les segones parts, que és quan es perden els partits i, on generalment, s’eixamplen les diferències: “Els partits duren 40 minuts i no podem fer 30 minuts bons i després abaixar el ritme. Sap greu i estem dolguts, però la sensació és que l’equip està junt i unit i que ho intenta. Al davant hem tingut a un rival que sap a què juga, amb un joc complet i nosaltres estem en construcció”.

Pérez-Alarcón ha reconegut que “fallem coses molt senzilles que no ens podem permetre i ens falta assentar-nos”, en al·lusió al joc durant la segona part, on l’equip ha deixat escapar una possible remuntada, després de diversos errors dels seus homes.

Després d’aquesta nova derrota, l’equip ja pensa en La Salle-Reus Ploms, pròxim rival en lliga i amb qui comparteix el fanalet vermell de la categoria. El tècnic opina que “a Reus hem d’intentar guanyar i més que això, que els 40 minuts siguin millors. Si ho aconseguim, tindrem opcions de guanyar. La lliga és complicada i els equips estan molt bé. Estem construint i això porta temps, però la il·lusió i les ganes segueixen intactes”.