ASA7095_617x412
Albert Cadafalch intenta superar la defensa de la Pia Albert San Andrés
12/05/2019 Esports
El CB Castellar es jugarà la categoria a la promoció

El gran partit dels de Raúl Jodra no va servir per aconseguir la victòria enfront de la Pia

Quan la sort no acompanya i la dinàmica és dolenta, costa molt capgirar una crisi de resultats. Ahir, el CB Castellar de Raúl Jodra va caure enfront l’Escola Pia de Sabadell per un 79 a 74, que no va reflectir l’esforç fet durant els 40 minuts pels groc-i-negres, que ara es jugaran la categoria en el play-out de descens enfront de la UE Mataró B.

Aquest final de temporada és el clar exemple que quan tot va bé, si es pot torçar, es torçarà. Després d’un gran inici, on el Castellar va començar com a líder de la categoria, els de Jodra no han pogut aixecar el cap en les últimes sis jornades de lliga, sumant sis derrotes consecutives.

La falta d’una plantilla llarga, les lesions i un filial sense jugadors de garanties pels moments clau, han fet que el tècnic castellarenc hagués d’afrontar partits amb només sis o set jugadors del primer equip.

El partit enfront l’AESE a domicili va ser l’última victòria de la temporada regular, per a un equip que ha anat perdent jugadors clau com Aleix Pujadas, Albert Cadafalch, Lluís Hagenaers o l’últim en el partit enfront de la Pia, Àlex Hernández. Baixes que unides amb arbitratges nefastos com el de l’anterior jornada enfront del Reus Ploms o el Cotonificio i les derrotes inesperades contra aquest últim i el Molins a domicili han marcat una temporada on el Castellar va caure en promoció de descens en la penúltima jornada i d’on no ha pogut sortir.

Joelvin Cabrera va jugar 36 minuts, aconseguint 19 punts

Joelvin Cabrera va jugar 36 minuts, aconseguint 19 punts. || A. San Andrés

Tot i les desventures de l’equip, encara era a la seva mà poder acabar la temporada regular sense esglais, amb una victòria al difícil pavelló del carrer Garcilaso de Sabadell, on la Pia es jugava el mateix que els castellarencs, en un derbi vallesà a vida o mort per ambdós equips.

La declaració d’intencions dels de Jaume Prat va quedar patent des de l’inici, amb un contundent parcial d’11-0 del qual va saber-se aixecar el Castellar, empatant a 11 a quatre del final.

Jodra aconseguia rotar la banqueta amb cap, donant minuts a un més que correcte Eugeny Prozorov, que amb 10 punts quallava un dels partits més complets de la temporada. El jugador del filial, Marc Timoneda, també aportava el seu granet de sorra amb un total de 19 minuts per donar descans als seus companys.

Al primer parcial s’arribava amb un ajustat 19-17 i un bon joc per part dels dos rivals, en un partit on els castellarencs aconseguien sobreposar-se a la pressió ambiental d’un pavelló ple i molt sorollós que feia de sisè home pels de Prat.

Però era al segon quart quan el Castellar treia a relluir el seu millor joc, aquell del que vam poder gaudir en partits com el del Ripollet a casa o enfront l’AESE a domicili, on els castellarencs li endossaven 24 punts, amb parcial de 0-10 i tres triples, arribant al descans quatre punts per sobre (37-41), desinflant l’ànim dels locals.

Un triple a cada banda servien per obrir l’anotació al tercer període, però serien dos més dels locals els que capgirarien poc després el resultat, tot i que els visitants reaccionaven per arribar als últims 10 minuts amb empat a 59.

Els triples de l'excastellarenc Pau Viladomat van ser determinants

Els triples de l'excastellarenc Pau Viladomat van ser determinants. || A. San Andrés

Però el cansament acumulat dels set jugadors emprats per Jodra –quatre dels titulars van acumular més de 30 minuts i els altres tres, 20 sobre el parquet- feia figa, per acabar tres minuts sense anotar i un parcial de 8-0 pels locals, que decantaven definitivament la balança. L’encert perimetral de l’exjugador castellarenc Pau Viladomat (19 punts i 5 de 9 en triples) castigaven als groc-i-negres, mentre els triples a la desesperada de Cadafalch i Germà no aconseguien salvar la diferència de sis punts, per acabar finalment cinc per sota al marcador (79-74).

“Vull felicitat als jugadors perquè hem fet una feina excepcional. És un càstig molt dur, però al final portem setmanes on ens han massacrat les lesions. Portem mesos on no hem pogut tenir regularitat, ja no als partits, sinó als entrenaments, amb molta gent tocada en el moment més important de la temporada i jugant contra els equips de la part alta de la taula, una situació que en condicions normals crec que hauríem guanyat, com a mínim un parell i ara parlaríem d’una altra cosa” va explicar el tècnic castellarenc.

Sobre el partit, Jodra ha afirmat que “ens ho hem jugat tot a una carta, com a visitants, en un pavelló ple on el públic pressiona molt i amb un final ajustat que ha estat el nostre taló d’Aquil·les aquesta temporada”.

Tot i ser un dels equips que més espectacle ha donat durant la temporada i el segon màxim anotador de la lliga, amb la 10a posició assolida -la primera del play-out de descens-, els de la vila hauran d’enfrontar-se a la UE Mataró B, 12è classificat al grup 1 de Copa Catalunya, tot i que els groc-i-negres ho faran al millor de tres partits amb factor pista a favor.

La lliga l’ha guanyat in-extremis el Badalonès (20/6), després que el CB Ripollet (20/6) caigués a l’última jornada a Alpicat (79-68) i acabi segon a la lliga, tot i ser l’equip que ha dominat la temporada amb més jornades a la primera plaça.

Alpicat i Maristes Ademar completen el quartet que jugaran la promoció d’ascens de categoria, mentre que Cantaires Tortosa perd la categoria  i Sant Cugat, Cotonificio i Bàsquet Molins acompanyaran al Castellar a la fase de descens.