13   Sant Silvestre 01_950x634
Sortida de la desena edició de la Sant Silvestre de Castellar. Cedida
31/12/2019 Esports
Una dècada sent solidaris pel cap d’any

Jan Casamada i Carmen España s’emporten la victòria en una Sant Silvestre en benefici d’Open Arms

L’allau de noves curses durant els últims anys, on sovint cada cap de setmana coincideixen diverses cites importants -siguin d’exterior, pista o muntanya- ha saturat el calendari atlètic amb carreres generalment mancades d’importància més enllà del benefici econòmic dels organitzadors, que veient la incessant crescuda de practicants d’aquest esport aprofiten per omplir-se les butxaques amb proves que no aporten gaire nou a un noble esport. Per sort, no succeeix el mateix amb un munt d’altres curses, que encara guarden aquell regust original i que, a més, serveixen per ajudar a causes benèfiques.


Aquest és el cas de la Sant Silvestre de Castellar, que tot i no ser la més massiva, ni la de més renom, cada any des de fa una dècada és capaç d’ajuntar un grup de fidels corredors per recollir diners per diverses causes benèfiques.
Diumenge al matí i coincidint amb Sabadell, Sant Cugat, Mollet o Barcelona, la Sant Silvestre castellarenca va avançar la data i l’hora per evitar la jornada d’un dimarts d’entre setmana en un cap d’any on el caprici del calendari ha forçat aquesta decisió en moltes de les proves disputades.


Amb prop d’una cinquantena d’inscrits -que havien de formalitzar un mínim de cinc euros d’inscripció- les pistes d’atletisme de Colobrers eren un any més la seu del circuit de 4,5 km que l’ESCOAC -Esport, Cooperació i Acció- juntament amb el Club Atlètic Castellar van escollir per a una cursa on tota la recaptació va anar a parar a la causa d’Open Arms, l’ONG de salvament que ajuda a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Un problema social europeu que sovint es troba amb multitud de traves burocràtiques per part de governs i governants per impedir l’arribada de migrants als autoanomenats països del primer món, d’altra banda, causants en gran manera dels conflictes a l’Àfrica i l’Orient d’on fugen.


Sota aquesta noble premissa, els participants de la cursa més desinhibida de l’any -sempre trobem gent disfressada i amb barrets nadalencs- van haver de completar tres voltes al traçat que transcorre pel circuit de cros, on l’atleta sub-16 del club verd, Jan Casamada va ser el més ràpid de la prova, completant-la amb un temps de 16’52”, pel davant de corredors més experimentats com els també locals Òscar Bertran (17’01”) i Mohamed El Haddadi (18’06”), primer i segon respectivament en categoria màster A. En femení, la veterana Carmen España (19’28”) era més ràpida que les sub-16 Paula Pi (20’07”) i Paola Clermont (20’14”).


Per categories, a banda de Casamada i Pi en sub-16 i Bertran en màster A, Ana Fernández (30’05”) era la més ràpida en màster femení i David Bonet (19’10”) el guanyador en màster B. Martí Garcia (27’32”) en sub-12, Laia Romero (22’33”) en sub-14 i Armand Vilà (29’01”) en sub-18, van ser els millors de les respectives categories de base, sent Mireya Palencia (22’16”) i Marc Mateo (27’55”) els millors en sènior, amb Pol Roura (28’51”) com a guanyador en open.


Des del CAC van agrair al president de l’ESCOAC, Joan Màrmol, “haver aconseguit organitzar una prova solidària durant deu anys seguits per acabar l’any corrent”.

 

Podeu veure totes les fotos clicant aquí.

Comparteix
M'agrada
Comentaris