14   Gaitán01_1440x961
Daniela Gaitán amb el seu entrenador, Joan Manel Sesé, al podi de Lleida. || Cedida
04/07/2024 Esports
Daniela Gaitán, campiona de Catalunya

L'atleta castellarenca es va imposar en els 3.000 marxa en ruta del Campionat de Catalunya celebrat a Lleida el cap de setmana passat

La marxa castellarenca continua sumant èxits una setmana més, i arriba el torn per a Daniela Gaitán, que ha sumat la victòria en el Campionat de Catalunya després d’imposar-se en els 3.000 marxa en ruta a Lleida.


Els èxits atlètics sempre han estat una part important del panorama esportiu de Castellar. A l’èxit creixent de l’esport veterà de fa unes temporades –i que encara es manté– l’ha seguit el treball de base fet pel club local, el Club Atlètic Castellar, i per atletes independents, moltes vegades sorgits de la base d’un dels pilars fonamentals en l’atletisme a la vila. És el cas de Daniela Gaitán, una jove atleta de 15 anys que actualment participa com a independent en les competicions i que és una de les atletes que en el passat van vestir de verd.


Aquest cap de setmana, la Daniela va ser capaç d’imposar-se en els 3.000 marxa en ruta del Campionat de Catalunya i aconseguir el doblet del circuit català en categoria sub-16, ja que també va ser campiona en ruta a l’hivern.
Les pistes d’atletisme de la ciutat de Lleida van ser la seu d’aquest campionat, on Gaitán va marcar un registre de 15:25,98, i va entrar en primera plaça, davant de Laia Venteo (16:02,91) dels Lluïsos de Mataró, i de Keren Capell (16:40,81) de l’Esportiu Penedès. A més, en la categoria sub-16 és l’actual líder del rànquing català, amb una marca de 15:11,62, rècord d’aquesta temporada.


“Estic molt contenta amb els resultats d’aquesta temporada. Ha estat un any diferent i amb molts canvis, però no puc tenir cap queixa. He anat als campionats d’Espanya amb la selecció catalana i he pogut ser campiona de Catalunya. M’emporto la gent nova que he conegut pel camí”, remarca la jove atleta, que destaca “l’àmplia projecció que he tingut aquest any. La Daniela de fa un any no s’ho creuria. Hi ha una diferència molt gran d’aquest any respecte del passat en un aspecte molt positiu. Estic molt contenta de com està anant la temporada, i només queda gaudir i continuar endavant”, va remarcar la marxadora, que com en el cas de Gina Torres –subcampiona per federacions la setmana passada– té un futur molt il·lusionador pel davant.


El seu tècnic, Joan Manel Sesé, també ha explicat que “sent el seu primer any a la categoria sub-16, la Daniela ha fet una temporada magnífica. La seva adaptació a l’entrenament ha estat i està sent perfecta, sempre entrena amb il·lusió i ganes, amb una manera de fer com si fos una veterana professional. La seva tècnica marxant és molt estable i correcta, i el seu rendiment va augmentant. La capacitat per aprendre qualsevol adaptació o modificació quan estem entrenant o preparant una competició és altíssima”

Comparteix
M'agrada
Comentaris