Red Bull KTM MotoGP 2021 Team Launch(2)_950x634
Dani Pedrosa tornarà a competir a Àustria pel Red Bull KTM de MotoGP
21/07/2021 Esports
Dani Pedrosa torna a la competició

El pilot castellarenc sera ‘wild card’ en el  GP d’Estíria d’aquest mes d’agost competint amb KTM

Després d’intensos rumors durant un llarg temps, aquest dimarts passat es va confirmar el retorn a la competició del pilot castellarenc Dani Pedrosa, que després de gairebé mil dies sense competir de forma oficial tornarà el 8 d’agost a una cursa oficial al Gran Premi d’Estíria com a wild-card de KTM.

El provador, de 35 anys, s’ha guanyat de ple dret poder tornar a competir, després de l’impuls que li ha donat al departament de competició de la marca austríaca en les últimes dues temporades. Precisament per aquest motiu, el pilot tornarà, ja que segons ha explicat “l’objectiu és intentar provar algunes coses de la moto en situació de carrera. Vull entendre les peticions que poden tenir els pilots en les diferents sessions i característiques tècniques”.

Pedrosa va retirar-se a finals del 2018 després de 13 temporades en la màxima categoria, en què va sumar 31 victòries i 112 podis, i va acabar en el top 5 del campionat durant onze anys, tres d’aquestes com a subcampió. Tot i no haver aconseguit el títol, el 26 suma tres campionats del món, dos a 250 cc i un a 125 cc. Va participar en un total de 295 grans premis, tots aquests sobre motos de la marca Honda, ara ho farà per primera vegada a sobre d’una KTM.
El Red Bull Ring d’Àustria, circuit propietat de la marca de begudes energètiques amb un lligam molt estret amb equip i pilot, és el lloc escollit per aquesta tornada durant el GP d’Estíria (6-8 agost) i el pilot portarà una moto d’aquesta temporada amb una barreja de petites actualitzacions i elements nous, segons ha informat l’equip.

“Ha estat molt interessant formar part d’aquest projecte des del principi amb KTM i poder compartir la meva experiència amb ells. Pas a pas ho hem fet el millor que hem pogut, i és interessant tornar a disputar una carrera perquè et dona una perspectiva diferent en comparació amb un test normal. Ha passat molt de temps des de la meva última carrera i, per descomptat, la mentalitat per a un GP és molt diferent de la d’un test”, ha explicat el pilot, que afegeix que “veient-ho des de casa puc percebre les millores en les motos, però per entendre-ho millor farem aquest ‘wild card’”.

Mike Leitner, cap d’equip de KTM, ha afegit que “serà curiós veure Dani Pedrosa en acció de nou. Ha estat allunyat de les carreres durant bastant temps, però serà valuós tenir-lo al box per analitzar els punts forts i febles de les KTM en condicions de GP. El Dani ha tingut una gran influència en el nostre projecte de MotoGP gràcies a la seva experiència”.

Morales, quart al CEV
Pel que fa al campionat d’Espanya, Carmelo Morales segueix immers en la lluita pel campionat, després de sumar dos quarts llocs en les dues curses del Circuit de Barcelona-Catalunya, on Jordi Torres va aconseguir la victòria. Després de quatre cites i vuit curses, el del Cardoso Racing és quart al campionat, a 27 punts  d’Ivo López.

A SBK Junior, Max Sánchez va millorar amb una 15a plaça dissabte i una 20a diumenge. El pilot de l’ETG Racing va sumar el primer punt del campionat en la primera de les curses i ocupa la 28a posició del campionat.