ASA8378_1440x961
Una sòcia del Crossfit Castellar en plena activitat física a l’exterior de les instal·lacions
23/12/2020 Esports
Crossfit Castellar: creure en l’esport

El nou box d’aquesta disciplina ha estat capaç d’obrir portes tot i l’actual moment de crisi que està vivint el món esportiu

Crossfit Castellar ha obert el seu nou box del carrer Garrotxa en un dels moments més complicats dels últims anys en el món esportiu. En una època en què creure en la viabilitat de l’esport és complicat, dos castellarencs i un sabadellenc han muntat les instal·lacions del que promet ser el punt de reunió dels crossfiters castellarencs.


Si el confinament ha deixat res positiu, ha estat la possibilitat d’aturar-se i pensar en el present i el futur. És des de fa unes setmanes que comencem a veure l’aplicació a la realitat dels nous projectes de gent que ha aprofitat el temps per poder gaudir de les seves aficions de manera professional, com és el cas de la parella formada per Toni Camacho i Vanesa Cano i per l’entrenador Alejandro Huertas.


I què tenen en comú un policia local de Terrassa, una infermera i un coach? L’amor pel crossfit, una disciplina d’alta intensitat que engloba diferents modalitats com els moviments d’halterofília, l’entrenament gimnàstic i el metabòlic.


Des de fora, l’esport pot semblar molt extrem, una percepció allunyada de la realitat, ja que la variada gamma d’exercicis permet adaptar-se al nivell de tothom: des del neòfit que comença en un estat de forma baix, fins als més exigents que volen competir en un nivell alt. És un esport que es pot practicar des dels sis anys fins que el cos aguanti.


“La idea va sorgir durant el primer confinament. Com va ser tan llarg, el material per comprar va començar a escassejar i sempre acabaves fent el mateix. Vam pensar a tenir una segona casa per poder practicar aquest esport. Era una idea una mica llunyana, però que al final ho hem pogut fer en un moment en què emprendre és potser complicat”, explica Vanesa Cano, una de les tres sòcies del box.
Obrir no ha estat fàcil. Trobar una nau adequada per a l’esport, material suficient i els tràmits burocràtics han entorpit l’obertura. A més, just en el moment d’obrir va arribar un nou tancament esportiu per la pandèmia. “Encara ens falta alguna cosa de material, que ens va arribant, però el tema de papers està sent molt complicat. És un drama màxim”, comenta Cano.


De fet, tot i que només fa un mes que han obert, ja han mirat al futur i al gener faran classes per a nens, a més de dietètica i fisioteràpia. Ara mateix estan limitats en espai, ja que cada practicant té un espai de 3x3 metres i s’ha de demanar cita prèvia per a cada classe, tot i que també existeix la possibilitat d’anar per lliure.


“Una vegada veus la dinàmica d’aquest esport no pots parar. És com una droga, ja que l’ambient és molt bo i l’esport s’adapta a cadascú. És un esport amb què tonifiques tot el cos, això és molt gratificant i els resultats són molt visibles”, assenyala Cano. Tot i estar en expansió, el crossfit –que realment és una marca registrada– encara no és conegut pel gran públic, però sí que té una legió de practicants molt fidels. Això s’ha deixat veure en la gran inscripció que han tingut a Crossfit Castellar, que va obrir el 30 de novembre passat amb 60 socis i a hores d’ara en té 115.


Per tot això, l’empresa ha contractat els serveis d’Alejandro Ruiz, un professor de reconegut prestigi que va ser alumne al CAR de Sant Cugat durant la seva infantesa i que va evolucionar de l’halterofília al crossfit i que ara assessora tots els usuaris.


En temps en què tot es veu negre, per sort, encara hi ha qui acaba confiant en el seu somni i és capaç de creure en la viabilitat del món de l’esport.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris