15   Basquet_1440x961
Foto de germanor després del Memorial Manel Fernàndez al Puigverd Albert San Andrés
14/09/2023 Esports
El CB Castellar ensenya les línies mestres del futur

El president Bordas, reconegut en els actes del centenari de la FCB

Albert San Andrés

El CB Castellar va aprofitar la Festa Major per presentar les línies generals del que serà el futur del club en les pròximes temporades. El CB Les Franqueses va guanyar el torneig de forma clara en el dia gran del primer equip.


A més, el club va mostrar per primera vegada i de manera oficial l’actualització de l’escut del club. Continuant amb els elements dels anteriors (cistella i pilota) però amb formes més simplificades i agrupades dins d’un cercle que dona més consistència i personalitat al conjunt, en què destaca l’any de fundació (1957). Als colors històrics del club, el groc, el negre i posteriorment el vermell com a secundari, s’hi ha afegit el blanc que conjuntament amb el vermell i el groc conformen la bandera de Castellar simbolitzant així la unió entre el club i el poble. Pròximament, serà presentada la nova equipació per al primer equip.


El CB Les Franqueses, també equip de Primera Catalana, es va mostrar més contundent des de l’inici, va manar al marcador en tot moment i va arribar a tenir una renda de fins a 30 punts en el tercer quart. A les files dels locals, una vintena de jugadors, entre els quals van destacar els del primer equip, reforçats pel sots-21 i el júnior, van tenir minuts la gran majoria. Tots jugadors de la casa, en definitiva.


Aquesta és la direcció que des del club es vol seguir, i que el president i entrenador del primer equip, Josep Bordas, ja ha explicat en diverses ocasions. Al Memorial Manel Fernàndez es va portar a l’extrem per poder donar a entendre als assistents aquesta nova filosofia.


Amb una derrota sense gaire importància –no es pot comparar amb l’equip que es veurà a la Lliga– els groc-i-negres ja preparen el pròxim amistós contra el CN Caldes, un altre equip que va perdre la categoria a Copa el curs passat, que es disputarà aquest diumenge (19.00 h) al Puigverd..

 

Josep Bordas en el Barris Nord de Lleida

 

Bordas, guardonat
El president de l’entitat va ser un dels guardonats per la seva aportació a la Federació Catalana de Bàsquet i més concretament pel seu suport a les seleccions catalanes.
En el descans del partit de semifinals de la Copa Catalunya entre el Joventut de Badalona i el Baxi Manresa, al pavelló Barris Nord de Lleida, la federació va voler reconèixer en el seu centenari a tots aquells que van estar lligats a les seleccions. Bordas va ser un dels pioners en aquest àmbit amb un bagatge d’entre 170 i 180 partits en categories de base, i va ser el seleccionador que va sortir a dirigir la primera selecció catalana –durant el franquisme– lluny de les fronteres espanyoles, per a disputar a Reims (França) un campionat. Posteriorment, també va fer una gira d’un mes pels Estats Units en commemoració del centenari de la Federació Internacional, on es van jugar partits per tota la costa atlàntica. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris