Joan Rius preparant un tir lliure en un partit amb L’Hospitalet || Cedida
25/05/2022 Esports
El castellarenc Joan Rius, al Top16 amb el CB L’Hospitalet

L'escolta d'1,84 m i 16 anys és jugador de categoria cadet preferent

A.S.A.

El jugador de bàsquet castellarenc, Joan Rius Machado, va aconseguir entrar al Top16 espanyol amb el CB L’Hospitalet en categoria cadet preferent, en els campionats d’Espanya de bàsquet que van disputar-se a Cadis fa dues setmanes. L’escolta d’1,84 m i 16 anys va quallar una bona actuació amb el seu club en els campionats d’Espanya cadet, on van arribar després de quedar tercers en la Final4 de Catalunya, on van ser tercers pel darrere del FC Barcelona i Joventut, després de superar al Manresa.

En els nacionals van quedar enquadrats en el mateix grup que Real Madrid (99-43), Casademont Zaragoza (66-72) i Easo (50 - 73). Havent guanyat a Casademont i Easo, van quedar segons de grup, arribant a vuitens contra el Betis, amb qui van caure per 73-40 i quedant en onzena posició i enquadrats entre els millors 16 equips d’Espanya, pel davant de reputats equips com Saragossa, UCAM Múrcia, Obradoiro o Bilbao Basket. El Real Madrid va superar en la final a Unicaja Andalucía, mentre que València Basket i Barça van ser tercer i quart respectivament.

Rius va començar al bàsquet amb set anys al CB Castellar, passant posteriorment pel Creu Alta sabadellenc i el CN Sabadell, per a fer el salt al CB L’Hospitalet, on fa dues temporades que juga en la màxima categoria cadet, la preferent.