14   Hoquei_1440x961
L’Arnau i l’Artur presenten un futur prometedor al CH Caldes, on els agradaria arribar al primer equip. || cedida
17/06/2022 Esports
Els Capel, talent castellarenc al Caldes

L’Arnau i l’Artur desenvolupen la seva carrera esportiva al club del Vallès Oriental, on ja han estat campions d’Espanya 

Albert San Andrés

Tenen només 15 anys i ja han tocat el cel de l’hoquei patins amb les mans. Els germans Capel, dos bessons castellarencs, van proclamar-se campions d’Espanya amb el CH Caldes Rècam Làser i tenen un futur prometedor en el món de l’estic.


L’Artur i l’Arnau van fer els seus primers passos amb els patins a l’HC Castellar amb només quatre anys, seguint l’exemple del seu germà gran Martí. Poc podien pensar llavors que aquest seria el seu esport principal, després d’haver provat també l’atletisme i el futbol sala. “L’hoquei és un esport diferent i és el que més ens va cridar l’atenció. És un esport en què no juga tanta gent i si ets bo i treballes pots arribar ben amunt”, admet l’Arnau.


L’equip grana va ser la millor opció per tenir el primer contacte amb l’esport. Hi van aprendre els fonaments i les normes bàsiques, però tres anys després, l’ambició per guanyar els va portar a l’HC Sentmenat. “Del Castellar vam marxar perquè volíem jugar en un equip de més nivell i per això vam escollir Sentmenat. Després de dos anys allà, va sorgir l’opció del Caldes, que va ser la millor per seguir creixent”, afirma l’Artur. L’estada a Sentmenat els va permetre agafar el seu lloc a la pista i és on l’Arnau va decidir col·locar-se sota pals, després d’haver-ho provat a Castellar.


El CH Caldes ja és un altre nivell. Amb el patrocini de Rècam Làser i amb la coordinació d’Eduard Candami, el club s’ha posicionat com un dels millors equips d’Espanya i Europa, i ha creat una estructura en què la base és el fonament del club. Masculí i femení van de bracet per assegurar el creixement d’un dels millors planters de l’actualitat i on altres castellarenques com Mery Ballesta estan fent carrera com a portera del primer equip i entrenadora de la base. 


“Un dia a la setmana feia una tecnificació de porters a Caldes amb Cesc Campor —aleshores porter del primer equip— i ell ens va oferir provar”, explica l’Arnau sobre com van aterrar al club del Vallès Oriental. “És molt divertit ser en un club on el nivell d’exigència és alt. S’ha de treballar molt als entrenaments, i jugar en un equip gran sempre és una motivació extra. A l’equip hi ha molta competència i sempre queden dos jugadors fora, així que no es pot abaixar la guàrdia”, remarca l’Arnau, amb la confirmació del seu germà. Saber que poden arribar al primer equip els motiva encara més per seguir creixent. “Arribar al primer equip és un somni que creiem que és possible si tots dos seguim treballant en aquesta línia” , afirmen.


A l’infantil del Caldes tot els ha anat rodat i aquesta temporada han estat subcampions de Catalunya i Campions d’Espanya, han tocat el cel amb les mans. El CE Noia ha estat el seu gran rival, ja que els va superar per 4-5 en la fase catalana i se’n van venjar en el campionat espanyol, amb una contundent golejada per 8-2. Els dos estudiants de l’INS Castellar van ser rellevants per al seu equip, ja que l’Arnau va ser el porter menys golejat de la fase estatal i l’Artur hi va col·laborar amb dos gols. “Va ser una fase complicada, tot i que el Campionat de Catalunya va ser molt més difícil per les circumstàncies que van acompanyar”, remarca l’Artur. 


Després d’aquesta fase, s’han classificat per jugar els campionats d’Europa a Blanes del mes d’octubre que ve, on esperen quallar una bona actuació, contra alguns dels millors planters europeus.


L’Artur i l’Arnau tenen un excel·lent futur i poden agafar el relleu de l’altra nissaga castellarenca en el món de l’hoquei patins, els germans Oriol i Ferran Garcia que, sorgits del FC Barcelona, han arribat a jugar en la màxima competició i el màxim nivell.“Tornar al Castellar en el futur seria una bona experiència i no ho descartem”, conclouen els dos bessons, que confien poder arribar a jugar junts a l’elit de l’hoquei patins.

Comparteix
M'agrada
Comentaris