14   24h_1440x961
Anna Rosa Mancas amb la Kawasaki de l’equip durant la presentació. || A.S.A.
06/06/2024 Esports
Anna Rosa Mancas, a les 24 hores de resistència de motociclisme

La tècnica castellarenca, experta en audició, participa a l'equip de l'institut Castellarnau com a una de les coordinadores en l’àmbit sanitari

A. San Andrés

L’equip de competició de l’Institut Castellarnau va presentar-se el passat dimecres, amb la tècnica castellarenca Anna Rosa Mancas com a una de les coordinadores en l’àmbit sanitari, i competirà a les 24 hores de resistència al Circuit de Montmeló els propers dies 5, 6 i 7 de juliol. El pilot David Jaén, finalment no participarà en la competició per lesió. La pista coberta Carme Valero Omedes de Sabadell va ser la seu de l’acte de presentació de la moto amb la qual l’equip de l’Institut Castellarnau de Sabadell. Allà van assistir-hi els màxims responsables del projecte, així com regidors del consistori sabadellenc i el màxim responsable tècnic de la divisió de competició de Kawasaki Espanya.


Aquesta serà la 19a participació de l’equip escolar en unes 24 hores de resistència, una escuderia que sempre ha tingut força presència de castellarencs. Des de l’àmbit estudiantil -on també hi haurà representació en aquesta edició-, al tècnic i l’esportiu. Noms com el de Julián Rodríguez -responsable de l’equip- o de pilots com Ferran Clusellas i David Jaén han estat lligats en diverses ocasions al projecte del Castellarnau, que amb un clar regust castellarenc, tindrà ara a Mancas com a encarregada d’aquest llegat, després de la baixa d’última hora de Jaén, que no podrà pilotar per lesió.


La tècnica audio-protèsica, professora de l’institut i regent al Centre Auditiu Castellar, serà la coordinadora de la part sanitària, juntament amb Miquel Caballero.


“Aquest és un projecte multidisciplinari, on no diferenciem entre les àrees sanitàries i les mecàniques. Es treballa sempre en equip i tenim una germanor molt bèstia”, explica Mancas,  que dins de l’estructura s’encarregarà d’implementar especialment les mesures de protecció auditiva, un aspecte sovint descuidat als esports de motor:


“Aquest any afegim la part auditiva a l’àrea assistencial. Hem pautat i protocolat el tema de la protecció auditiva, un aspecte que no estava regulat i que és molt important, tant per l’equip com pels pilots”, afegeix la professora experta en audició.  || a. san andrés

Comparteix
M'agrada
Comentaris