14  agusti arlequinat_950x634
El castellarenc Agustí Bernat, en una imatge recent. || Cedida
18/01/2021 Esports
Agustí Bernat: “El ‘big data’ està agafant força al món de l’esport”

Tot i que encara no ha acabat la carrera, ja es mou dins el món del periodisme esportiu amb l’equip de ‘L’Hora Arlequinada’, que segueix l'actualitat del CE Sabadell, equip vallesà que ha tornat a 2a divisió A. Bernat també és un ‘malalt’ de l’NBA 

· Quin és el teu somni periodístic?
M’agradaria molt cobrir uns Jocs Olímpics. Són la competició esportiva per excel·lència i vull estar en un esdeveniment com aquest algun dia.

 

· De fet, a casa teva hi ha tradició de periodisme esportiu.
El meu pare va treballar a la revista NBA i en altres publicacions relacionades amb l’NBA. Va visitar els Estats Units diverses vegades per cobrir l’All-Star Game durant els anys 90. També va ser àrbitre de bàsquet, una activitat que també practico, i des de ben petit em portava al Palau Blaugrana a veure bàsquet. 

 

· I la teva afició arlequinada? 
Vaig viure uns anys a Sabadell i m’agradava anar a tota competició esportiva que tingués al voltant. Vaig començar a anar a partits del Centre d’Esports la temporada 2004-2005 perquè ens regalaven entrades a l’escola i no he deixat de seguir l’equip.  

 

· Com li va al Sabadell el retorn a l’elit del futbol?
És un ascens que val molt més que altres que s’han aconseguit. I ho és pel context de la Segona B –aquest any amb 102 equips–, la professionalització de l’entitat i, sobretot, la tornada de l’equip on es mereix. Malauradament, la pandèmia no permet que l’afició sigui al costat dels jugadors, encara que les mostres d’afecte són constants. Els arlequinats són una part fonamental de l’èxit del Sabadell. 

 

· De fet, ets al mitjà ‘L’Hora Arlequinada’.
La temporada passada vaig entrar a L’Hora Arlequinada, un mitjà que cobreix l’actualitat del Centre d’Esports Sabadell i que està dirigit des de fa sis anys per Joan Muñoz, periodista de Sabadell. Óscar Cáceres, periodista de Montmeló, i jo formem part de l’equip. Seguim el dia a dia del Sabadell i fem un programa setmanal els divendres a les 20 h. Amb la pandèmia ens hem passat a YouTube i, a poc a poc, anem creixent.

 

· Tenim un castellarenc, Miguel Ángel Rodríguez, com a delegat del Centre d’Esports. Ell és una malalt de les estadístiques arlequinades. Tu també tens aquesta fal·lera pels números? 
M’agrada bastant interpretar tot allò que expliquen les estadístiques. Però hi ha diversos tipus d’estadístiques amb més o menys transcendència. El big data, per exemple, és un aspecte que està agafant força en el món de l’esport i que permet entendre millor el joc. Al cap i a la fi, tot acostuma a tenir una explicació en les estadístiques. 

 

· Segueixes la UE Castellar o alguns clubs locals?
Intento seguir els clubs de Castellar sempre que puc. Tinc antics companys de classe jugant al poble i m’agrada veure com els va la competició. També anava al Puigverd per veure el CB Castellar sempre que tenia l’oportunitat perquè gaudeixo molt veient bàsquet. 

 

· Des de molt jove ja seguies amb força dedicació l’NBA. Consideres que és la millor competició del món? Què té l’NBA?
És un món diferent. Tot el que envolta l’NBA converteix aquesta competició en la millor del món. Des dels jugadors fins als espectacles durant el descans. L’organització, amb 82 partits a l’any més els play-offs, també permet que es puguin veure molts partits. L’única cosa que m’agrada més d’aquí és l’ambient que hi ha en una competició esportiva.

 

· Lebron és el millor jugador de la història? 
És el millor jugador que hagi vist jugar. No m’agrada comparar-lo amb Michael Jordan perquè van competir en contextos diferents. Però l’ètica de treball de LeBron i la capacitat de rendir al nivell que ho està fent amb 36 anys és admirable. Ho fa tot amb una facilitat espectacular, encara que quan millor rendeix és als play-offs. Serà difícil tornar a veure un jugador amb una carrera com la seva.

 

· De l’NBA clàssica, qui tries: Celtics o Lakers? 
Sempre m’han agradat els Lakers. Un dels primers records que tinc de l’NBA, més enllà d’un videojoc, és el partit en què Kobe Bryant va anotar 81 punts. Els vaig agafar encara més estima quan Pau Gasol va ser traspassat allà i va guanyar els dos anells. L’any 2010 vaig tenir la fortuna de veure el partit que van jugar contra el Barça al Sant Jordi i vaig anar amb la meva samarreta de Pau Gasol. 

 

· Segueixes algun equip? 
L’equip que més m’agrada són els New York Knicks. Des de petit he volgut anar als Estats Units i Nova York és la ciutat que he de visitar en algun moment de la meva vida. M’agrada tant la ciutat que em vaig aficionar als Knicks i segueixo el seu dia a dia. Els últims anys han estat dolents, però l’NBA canvia d’un dia per l’altre i potser en uns mesos poden aspirar a fites importants.

 

· Els teus jugadors favorits?
M’agrada molt veure Luka Doncic, ja que va créixer com a jugador aquí i l’he vist jugar des dels 14 anys. També gaudeixo veient jugar Damian Lillard, Stephen Curry, LeBron James, Ja Morant i Nikola Jokic.

Comparteix
M'agrada
Comentaris