14   Atletisme_950x634
Sortida de la Pujada i baixada a Cadafalch de l’edició de 1998. || CA CASTELLAR
23/02/2023 Esports
25 anys de curses de muntanya a Castellar

Aquest any se celebra el quart de segle d’una varietat esportiva a l’alça, amb la Corriols del Vallès com a exponent principal i que tindrà lloc el 5 de març

Aquest 2023 les curses de muntanya a Castellar organitzades pel Club Atlètic Castellar celebren el seu 25è aniversari, amb la disputa de la IX edició de la Corriols del Vallès.
Tot va arrencar amb la disputa de la Pujada i Baixada a Cadafalch -o Catafau, com també es coneix- el llunyà 1998. Un grup d’entusiastes del club va iniciar al setembre una competició que completava 15 km per pistes forestals, cobrint la demanda de llavors de les curses de muntanya i completant el trio format per la Milla Urbana, la Sant Silvestre i la Cursa Popular. La Pujada i Baixada a Cadafalch venia a completar el calendari vallesà, llavors format per La Pujada al Farell, la Pujada i Baixada a Guanta o d’altres com la Pujada a la Mola.


Però l’evolució d’aquestes curses i el boom de les ultra-trails i maratons de muntanya van obligar al CAC a refer el model, ja que les inscripcions anaven a la baixa i la infraestructura necessària era molta. Aprofitant l’estructura de la primera cursa, el 2014 va néixer la Corriols del Vallès, una competició que a banda de transcórrer per la muntanya, s’allunyava de les pistes per fer-ho per alguns dels millors corriols de la zona que voreja Castellar. “El panorama atlètic demandava un canvi amb la popularització de les curses de llarga distància per la muntanya i des del club es va modernitzar la cursa de Catafau amb la Corriols. Un canvi totalment necessari per a la seva supervivència i que s’ajustava a la realitat del moment”, explica Benjamí Benedito, cronista del club verd. La Corriols s’ha anat adaptant durant aquestes nou edicions, ampliant el seu recorregut cada any.


El pròxim 5 de març, la IX Corriols del Vallès, que ja té les inscripcions obertes (www.lacorriolsdelvalles.cat/), torna a evolucionar i arriba amb diversos canvis. El més notable és la nova ubicació de sortida i arribada, que passarà a les pistes d’atletisme en detriment de la Plaça Major, per tal de millorar els serveis oferts pel club: la logística, l’aparcament, el servei de dutxes, etc. A més, s’incorpora una cursa més i a la trail de 33k, el Half de 22, s’afegeix la versió Sprint de 7k. La MiniCorriols de 2k continua sent la versió per als més petits d’entre 5 i 13 anys.


La versió llarga segueix amb l’essència de la cursa, passant per les muntanyes més emblemàtiques dels voltants, com el Puig de la Creu, els Tres Pins, Guanta, El Farell, les roques de la Jofresa o el Balcó de Sant Llorenç, mentre que la Half, igual de tècnica i exigent, obviarà la baixada del Pic del Vent per pujar directament als Tres Pins i baixar pel Balcó de Sant Llorenç. La distància més curta no sortirà del terme municipal, fent ús dels corriols dels entorns de les pistes, en una prova apta per a tothom. La MiniCorriols serà íntegrament pel parc de Colobrers.

Comparteix
M'agrada
Comentaris