DSC 0673_617x412
Un grup de dones teixint una manta conjuntament - G.P
08/06/2019 Cultura
Jornada per fer visible l'art d'entrellaçar fils

Aquest dissabte, una quarantena de persones han participat en dos tallers del Dia Mundial de Teixir al Carrer

G.P

Per alguns, ha estat un dia per reivindicar un passatemps bonic. I també, una jornada per reunir-se i compartir una bona estona. Aquest dissabte, una quarantena de persones han participat en el Dia Mundial de Teixir en Públic, entaulades per donar visibilitat a aquest art durant tot el matí, al carrer Sala Boadella. S’hi han organitzat dos tallers, oferts per Montse Cadafalch i Montse Fíguls.

 

En una taula amb gairebé una trentena de cadires, una manta gegant anava prenent forma. “Totes estem teixint un quadrat, i els anirem enganxant per fer una manta gran entre totes”, explicava la Montse Cadafalch, de la Botiga de les Llanes, organitzadora de la jornada.

 

La manta, però, semblava una excusa per reunir-se. “És qüestió de passar un dia divertit, la mitja té un punt social. Hem fet moltes amistats i ara anirem a dinar unes quantes per continuar celebrant el dia”, afegia.

 

La dissenyadora i patronista d’Arttaller, Montse Fíguls, també ha participat en la jornada, que s’ha celebrat mundialment. En el seu taller, que ha consistit a elaborar polseres, s’hi han sumat sobretot nens, però també adults. L’exercici de teixir, a més, ha assegurat Fíguls, “desenvolupa la psicomotricitat, havent de pensar per on fas passar els fils, ordenant-los, i coordinant les mans”.

 

DSC 0676

Un nen participa al'activitat organitzada per Arttaller - G.P

Comparteix
M'agrada
Comentaris