DSC00145_1440x961
Oriol Vicente va conduir la xerrada sobre el passat vitivinícola de Castellar del Vallès. || M. A.
15/07/2021 Cultura
La vinya, centre de la segona vesprada

El Centre d'Estudis de Castellar - Arxiu d'Història va oferir una xerrada sobre el passat vitivinícola de Castellar, amb tast inclòs

Redacció

Dimecres 14 va tenir lloc la segona activitat del cicle ‘Vespres amb Història’ organitzat pel Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història i programat a les Nits d’Estiu de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.  En aquesta ocasió, la temàtica es va centrar en el passat vitivinícola de Castellar. L’arqueòleg Oriol Vicente va explicar les característiques particulars del vi, que el fan ser considerat vi. I que la història de la vinya té mil·lennis. Que fins ben bé cap al 1889, a Castellar hi va haver vinya.

 

Va parlar del valor patrimonial de es barraques de pedra seca, les barraques de vinya, justament - més de 150  al municipi- que el Grup de la Pedra Seca de Castellar recupera i restaura. Entre d’altres fets, Vicente va explicar que durant un temps el vi es va destinar a fer destil·lats, però en altres temps, el vi va ser considerat una beguda no prestigida. Van ser els monjos els qui van començar a valorar l’elaboració d’un vi de qualitat. 


A través de l’explicació de Vicente, el públic va poder fer un recorregut històric per aquest conreu i producte tan valorat avui arreu del món. 

 

Tast del vi Flor d'Albera als 'Vespres amb Història' de dimecres 14. || A. PORTOLÉSTast del vi Flor d'Albera als 'Vespres amb Història' de dimecres 14. || A. PORTOLÉS


La conferència va comptar amb un tast dels següents vins: Flor d’Albera, muscat D.O. Empordà; 5 Quarteres, picapoll de la Muntada (Vall d’Horta); Amfiteatre, sumoll i xarel·lo d’Ullastrell,  i Rars Bullit, vi dolç natural del Celler Can Morral del Molí (Abrera). També es va fer un tast de formatge de cabra de Can Padró (Castellar del Vallès).


Per dimecres 21 s’ha previst la darrera xerrada dels ‘Vespres amb Història’, sobre les dones condemnades per bruixeria al segle XVII a Castellar del Vallès.

Comparteix
M'agrada
Comentaris