20  Sardanes_617x412
La Sala Blava de l’Espai Tolrà es va omplir de balladors i balladores, diumenge passat. || CEDIDA
06/11/2019 Cultura
Unes sardanes ben acompanyades

Violetes del bosc, una de les millors cobles de Catalunya, va participar a la Diada

Com cada any, després de la castanyada, el món de la sardana té una cita important: la Diada Sardanista organitzada per l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar.

Un any més, la Diada va comptar amb dues de les millors cobles del moment: la Sant Jordi- Ciutat de Barcelona i la Jovenívola de Sabadell. Els sardanistes ho valoren, per descomptat, i prova d’això és que una de les millors colles de Catalunya, la Violetes del bosc, va aprofitar la ballada per venir a assajar i per oferir una sardana d’exhibició.  Al compàs de Montblanc,capital de la sardana, d’Alfred Abad, guanyadora del concurs “La sardana de l’any 2018”, la colla barcelonina va fer les delícies del públic assistent.

Durant l’acte, es van lliurar els premis del concurs de fotografia i es va llegir un manifest en contra de la sentència del 14 d’octubre, que condemna a llargs anys de presó als polítics catalans.

L’ambient que genera la Diada també fa goig de veure: amics i coneguts se saluden amb efusivitat, xerren, ballen i riuen plegats. I comparteixen coca i vi bo que els ofereix l’Agrupació Sardanista.

La Diada Sardanista d’enguany va tenir encara més atractius: sardanes balladores i engrescadores que van fer que la gent gaudís d’allò més amb composicions de René Picamal, Xavi Piñol, Joan làzaro, Jordi León, Jordi Paulí, J.J.Beumala, Jordi Molina, etc. Hi va haver una sardana dedicada a una dona que no es perd mai cap ballada ni concert: Lídia, d’Enric Ortí.

Tampoc no hi va faltar una sardana del castellarenc Carles Rovira. Tot plegat per acabar de la millor manera possible: amb  La flama de la sardana, de Gil Membrado, i La santa Espina, que al final de cada ballada recorda presos i exiliats. Després d’això, la gent es va anar acomiadant amb un : “demà ens veurem? On anireu, a ballar?”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris