WhatsApp Image 2021 09 12 at 19.31.11_950x634
Exhibició de Ball de Bastons per Festa Major || L'Actual
13/09/2021 Cultura
Tarda de castanyoles, bastons i ritme 'country' per Festa Major

La plaça Major va acollir exhibicions de dansa, aquest diumege a la tarda

Les castanyoles de Ball de Plaça són, indiscutiblement, patrimoni de la cultura castellarenca. I les botes de Country guanyen cada dia més números per ser-ho. Totes dues danses van alegrar la Festa Major, aquest diumenge a la tarda a la plaça Major.

 

Les dues cites van exhaurir les localitats per viure els espectacles de ben a prop, amb cadira, i van aplegar més d'un centenar de castellarencs que, al llarg de la tarda, van seguir els balls des de fora del perímetre precintat, a peu dret. 

 

WhatsApp Image 2021 09 12 at 19.31.10

Actuació de Ball de Gitanes a la plaça Major || L'Actual

 

Els primers a vestir-se per a l'ocasió i estrenar la tarda de dansa van ser els col·lectius del Ball de Gitanes i del Ball de Bastons, entorn de les 18.30 h. Diferents grups d'edat de les entitats, amb els habituals uniformes, van oferir els tradicionals espectacles de Festa Major, acompanyats de música popular. De Ball de Gitanes van ser una desena de persones de les colles de petits, infantils, joves, solters i arrelats. "Ens va animar molt poder tornar a la plaça. A més, vam aconseguir s'apunti gent de cara a començar aquesta nova temporada", comentava la presidenta de l'entitat, Rosa Lladós. De Ball de Bastons, van ser una quinzena de persones. 

 

WhatsApp Image 2021 09 12 at 19.31.12

Exhibició bastonera de Festa Major a la plaça Major || L'Actual

 

Les castanyoles van deixar pas a l'exhibició de barrets i botes. Després del Ball de Gitanes i del Ball de Bastons, una setantena de balladors de Country van omplir l'espai delimitat de la plaça Major. La majoria eren castellarencs que, cada setmana, assagen coreografies d'aquest tipus de dansa, que en els darrers anys ha anat guanyant cada vegada més popularitat.

 

Tal com ressaltava el president de l’Associació d’Amics del Ball de Saló, Manel Da Silva, també van venir a Castellar per l'ocasió balladors de Caldes, Terrassa, Sentmenat, Sabadell i, fins i tot Madrid. "Hem presentat balls que hem estat assajant. Estem molt contents, teníem moltes ganes de ballar des de feia molt temps", ressaltava. 

 

WhatsApp Image 2021 09 13 at 13.23.41

Una setantena de balladors de country a la plaça Major || L'Actual

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris