suite toc web5_1440x961
Moment de l’espectacle ‘Suite TOC núm. 6’, la proposta de Les Impuxibles, Judith Pujol i Maria Velasco. ||  CEDIDA
15/10/2021 Cultura
‘Suite TOC núm. 6’ és la proposta escènica per dissabte

L’espectacle  és de Les Impuxibles (Clara i Ariadna Peya), Judit Pujol i Maria Velasco

Marina Antúnez

Dissabte 16 a les 20 h es podrà veure l’espectacle Suite TOC núm. 6. La proposta és la conjunció de les idees de Clara i Ariadna Peya (Les Impuxibles), Judit Pujol i Maria Velasco. La Clara és pianista i compositora i l’Ariadna és coreògrafa i ballarina. “Un dels projectes que més estimem és ‘Suite TOC núm. 6’ perquè és un espectacle que parla d’una vivència nostra”, diu Ariadna Peya.

 

I és que la seva germana Clara té el diagnòstic del Transtorn Obsessiu Compulsiu (TOC). “És un projecte que ens toca molt a prop, parlem de la salut mental, en concret, sobre el transtorn”, diu Peya. Per a elles, posar sobre la taula l’estigma de la salut mental ha estat un procés molt potent, per saber què passa a nivell social. “Vivim en una societat molt malalta, què vol dir estar malalt?”.

 

L’espectacle combina dansa, música, text, projecció i llengua de signes.  Per donar-hi forma s’han ajudat de diverses creadores de diferents disciplines i d’intèrprets i les seves vivències. En aquest procés, la Judith Pujol i la Maria Velasco han estat les creadores. “La Maria, en concret, és l’autora del text”. També intervenen les intèrprets Èlia Farrero (llengua de signes) i Pau Vinyals i Adrià Viñas, “que són l’alter ego de la Clara i jo”, diu l’Ariadna. Expliquen la història de dues veïnes.

 

L’espectacle parla del patiment però també parla de l’amor. “Evidentment, és un espectacle que remou i que és emocional, però carregat d’esperança, genera empatia perquè tots patim o tenim algú al costat que pateix”. Amb aquesta idea, reforcen el fet que no estem soles.

 

El nom de Suite TOC núm. 6 remet a una peça musical, que precisament com està concebut aquest espectacle.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris