Els membres de la companyia Parking Shakespeare reinventen ‘Ricard III’. || CEDIDA
Els membres de la companyia Parking Shakespeare reinventen ‘Ricard III’. || CEDIDA
17/05/2024 Cultura
‘Ricard III’ tanca la temporada estable de primavera

Amb les entrades exhaurides, arriba aquesta comèdia de Pàrking Shakespeare a Castellar

Marina Antúnez

La companyia Parking Shakespeare tanca la temporada estable de teatre, música i dansa de l’Ajuntament de Castellar d’aquest trimestre aquest dissabte, a les 18 h, amb l’espectacle Ricard III. Les entrades ja s’han exhaurit per a aquesta proposta, que es farà en un escenari secret, tan sols els qui hagin pogut adquirir l’entrada ja saben on és l’espai on es podrà gaudir de l’espectacle.

 

La companyia porta una nova versió de Ricard III de William Shakespeare, adaptada per la dramaturga Carla Torras i traduïda pel castellarenc Joan Sellent. L’autora i directora ha fet una revisió actualitzada als nostres dies del text clàssic.

 

L’obra està protagonitzada pels intèrprets Anna Casas, Adrià Díaz, Ana Gago, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Eduard Mauri, Santi Monreal, Laia Piró i Marco Sanfilippo, amb coreografia de Joana Farré.

 

Basant-se en el tractament que donem a la diferència i la tirania de l’autoimatge que imposen les xarxes socials, Torres ha volgut aproximar el text a les persones que pateixen bullying a les escoles i instituts, i en proposa la revisió, replantejant els mecanismes que s’activen al voltant de la idea de bellesa i lletjor, normatiu i no normatiu.

 

Ricard III es converteix aquesta vegada en una comèdia irreverent, escrita en clau de farsa, però fidel a la trama original. D’una tragèdia, Torras en fa una obra per riure, que aborda temes prou seriosos com la pressió social que sovint exerceix la societat contra els individus. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris