469b602f 6e89 4209 99f3 84bf5538e059_950x634
La regidora de Cultura, Joana Borrego; Àngela Bailén, regidora i membre del Club Cinema Castellar Vallès; Anna Parera, tècnica de Cultura; Teresa Font, muntadora de 'Dolor y gloria', i Àlex Portolès, membre del CCCV. || CEDIDA
20/01/2020 Cultura
Una representació de l'Ajuntament i del CCCV assisteix als Premis Gaudí

La dotzena gala del cinema català va tenir lloc aquest diumenge, a l'Auditori del Fòrum

Marina Antúnez

Aquest diumenge va celebrar-se la XII Gala dels Premis Gaudí a l'Auditori del Fòrum de Barcelona. Aquests són uns guardons atorgats per l'Acadèmia del Cinema Català - que presideix Isona Passola - i que reconeixen les millors produccions cinematogràfiques catalanes de l'any. Enguany, i des de l'òptica local, hi havia l'esperança posada en la nominació al millor muntatge per la castellarenca Teresa Font a 'Dolor y gloria'. El film competia amb Bernat Aragonés AMMAC per 'La hija de un ladrón', Juliana Montañés per 'La innocència' i Anna Pfaff, Carlos Marques-Marcet i Oscar de Gispert per 'Els dies que vindran', pel·lícula que finalment es va endur el Gaudí a millor muntatge.

 

En aquesta dotzena edició, una representació de l'Ajuntament de Castellar i una altra del Club Cinema Castellar Vallès hi van va assistir. En aquest sentit, l'Acadèmia del Cinema Català va convidar tots els municipis que participen del Cicle Gaudí, circuit estable de cinema català que cada mes presenta un pel·lícula a una cinquantena de sales d'arreu del territori. Castellar del Vallès ha participat aquest 2019 per primera vegada d'aquest Cicle Gaudí. Les pel·lícules es projecten un diumenge al mes a l'Auditori Municipal i han comptat amb una mitjana d'assistència per sessió de 105 espectadors.

 

A la XII Gala dels Premis Gaudí,  la Millor pel·lícula va ser per Els dies que vindran, de Carlos Marques-Marcet; Millor protagonista femenina per María Rodríguez Soto per Els dies que vindran; Millor protagonista masculí per Karra Elejalde per Mientras dure la guerra; Millor direcció per Belén Funes per La hija de un ladrón; Millor actor secundari per Enric Auquer per Quien a hierro mata; Millor música original per Pau Vallvé per La vida sense la Sara Amat; Millor pel·lícula en llengua no catalana per La hija de un ladrón; Millor pel·lícula documental per El cuarto reino. El reino de los plásticos; Millors efectes especials/digitals per Mario Campoy, Irene Río i Iñaki Madariaga per El hoyo; Millor maquillatge i perruqueria per Laurence Abraham, Armande Monteiro i Antoine Mancini per Liberté; Millor fotografia per Mauro Herce per Lo que arde; Millor vestuari per Rosa Tharrats per Liberté; Millor direcció de producció per Oriol Maymó per Quien a hierro mata; Millor pel·lícula europea per Lo que arde; Premi especial del públic a la millor pel·lícula 7 raons per fugir; Millor guió per Belén Funes i Marçal Cebrián GAC per La hija de un ladrón, la Millor direcció artística per Sylvia Steinbrecht per Elisa y Marcela, Millor actriu secundària per Laia Marull per La innocència, i Millor pel·lícula per a televisió per La catedral del mar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris