20 Alba Serrano_950x634
El relat d'Alba Serrano i dels finalistes es publicaran al març amb l'editorial Raig Verd - CEDIDA
17/02/2021 Cultura
Un relat sobre l’erotisme del consentiment

La periodista castellarenca Alba Serrano ha guanyat el Premi de Literatura Eròtica No Convencional de Fora de Norma

Rocío Gómez

La periodista i correctora castellarenca, Alba Serrano, acaba de guanyar el Premi de Literatura Eròtica No Convencional, que convoquen Fora de Norma i l’editorial Raig Verd, amb el relat Follar Normal. L’escrit de Serrano, que és la primera incursió de la jove autora en la literatura eròtica,  s’ha imposat als més de 300 originals que es van presentar. Entre els finalistes hi trobem autors consolidats com Bel Olid. El premi consisteix en 1.000 euros. “No m’esperava guanyar, m’ha fet moltíssima il·lusió. No fa massa que escric seriosament. Ara estic provant diversos gèneres. Vaig tenir una idea que s’ajustava molt al que demanaven en aquest concurs, i és per això que el vaig escriure”, explica Serrano.


Concretament, Follar Normal és un relat sobre el consentiment. “La normalitat en el sexe són tot un conjunt d’expectatives, prejudicis, segons com ens han educat o pel porno.  Al relat els protagonistes no ‘follen’ normal, es guien pel consentiment sexual, per preguntar-se contínuament”, detalla l’autora. “El consentiment és un concepte que se’n parla molt últimament. Em va venir de gust exposar com seria una relació sexual divertida, agradable i respectuosa, amb consentiment”, afegeix.


Val a dir que el fenomen literari de la trilogia de les Ombres d’en Grey va tornar a posar de moda aquest gènere, amb una suposada modernització dels rols, però tal com reconeix Serrano, sense apostar per una mirada feminista, sense obrir un espai a la literatura eròtica no convencional. “M’interessa moltíssim l’àmbit de la sexualitat, llegeixo molt sobre el tema però no literatura eròtica. M’interessa des d’una perspectiva ètica i feminista”, subratlla. “Hi ha un discurs en què el consentiment es ridiculitza, però té un potencial eròtic enorme perquè ens allunya d’un sexe coreografiat. Obre la porta a expressar desitjos que potser no ens atrevim a verbalitzar, però també a dir que no”, assevera.


Finalment, els onze relats finalistes es publicaran el mes de març en un recull sota el nom Sexe fora de norma. Literatura eròtica feminista, amb l’editorial Raig Verd.

 

Recupera l'entravista d'Alba Serrano al magazín Connectats

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris