18   A7R03236_1440x961
Criattures de les llars d'infants El Picarol, El Niu i el Casalet van acompanyar el Rei del Carnaval de Castellar a la plaça d'El Mirador aquest dimecres || Q. Pascual
11/02/2021 Cultura
El Rei Carnestoltes fa ballar els infants

Durant aquesta setmana, el Toltes Papallongues convoca les llars d’infants i centres escolars a seguir diferents consignes i ballar al seu costat perquè, encara que sigui sense la Rua, la mainada pugui gaudir de la festa del Carnaval

Marina Antúnez

Enguany, el Toltes Papallongues serà l’abanderat d’un Carnaval que, com ja era previsible, es veu mitigat per la pandèmia. Tant és així que no es podrà dur a terme la tradicional Rua de Carnestoltes ni d’altres activitats lúdiques que es relacionen amb aquesta festa hivernal, com és tradició. Però, tot i així, el Rei de la disbauxa sí que s’ha encarregat d’animar els infants de la vila. En aquesta sentit, més d’un miler d’infants de les llars d’infants i l’alumnat d’infantil i primer cicle de primària dels centres escolars de la vila gaudeixen, en diferents moments d’aquesta setmana, de la visita del Toltes Papallongues, ja sigui a les places del municipi o bé al pati de les mateixes escoles. 


Des d'aquest dimecres i fins a divendres, el Rei del Carnaval ha apropat l’animació a diferents indrets de la vila. En aquest sentit, aquest 10 de febrer, els alumnes de les escoles bressol i de l’Institut Escola Sant Esteve van poderveure’l aquest dimecres, amb l'acompanyament del músic Landry el Rumbero. Aquest dijous la disbauxa del carnaval arriba a l’escola Mestre Pla, a l’escola Emili Carles-Tolrà i a FEDAC Castellar, de la mà del les danses proposades per l’animador Albert Such. Divendres, la trobada carnavalesca serà a les escoles El Sol i La Lluna, Joan Blanquer i Bonavista, amb en Laundry les dues primeres i Albert Such la tercera.


D’altra banda, davant la impossibilitat d’organitzar la Rua de Carnaval, la Regidoria de Cultura ha fet una crida a la ciutadania a fer-se fotografies amb en Toltes Papallongues, que aquests dies està instal·lat al vestíbul de l’Auditori Municipal Miquel Pont. Entre totes les persones que es disfressin i participin de la proposta penjant les seves fotos amb el Rei del Carnaval a Instagram amb l’etiqueta #toltespapallongues i que segueixin el compte @auditoricastellar, se sortejaran dues entrades dobles per a l’espectacle Bona gent, de Quim Masferrer, que tindrà lloc a l’Auditori el divendres 19 de març. A la proposta s’hi podrà participar fins al diumenge 21 de febrer. Les persones guanyadores de les entrades es donaran a conèixer al compte d’Instagram @auditoricastellar el  proper dimecres 24 de febrer. 


A més d’aquestes iniciatives de l’Ajuntament, els veïns i veïnes del carrer de la Mina també han volgut mantenir viva la tradició de Carnaval i és per aquest motiu que durant aquests dies guarneixen sense ànim de competició les façanes de cada casa amb motius esbojarrats i festius. 

 

Bona i variada oferta de botifarres a les carnisseries de Castellar 

 

Aquesta vegada, la celebració gastronòmica de Carnaval s’haurà de fer en petit comitè per les restriccions imposades per la Covid-19. Malgrat tot, les carnisseries i xarcuteries locals ja fa dies que fan anar els obradors a tota màquina per tenir a punt una atractiva varietat de botifarres. Especialment, la d’ou, que contiua essent el número u del rànquing de vendes, però també d’altres varietats més innovadores com, per exemple, de confit d’ànec, poma i ceba confitada - novetatd’enguany de Carnicas Merche -, la de sobrassada amb mel, la d’espinacs amb panses i pinyons, la de calçots, la de ceps, la del perol, la delicatessen de foie,  i fins i tot de vegetariana, feta amb verdures i ou. Hi ha altres botifarres sempre molt demanades, com la botifarra de truita de patates amb ceba de Queviures El Castell, o la de carxofes, la de mongetes amb botifarra, la paisana i la negra. Segons els comercians, es notarà una baixada de vendes degut al fet que no es podran fer degustacions ni venda al carrer, però tot i així, ja han notat que hi ha qui fa encàrrecs anticipadament. S’ha escurçat el mostrari de varietats peò algunes carnisseries n’oferten fins a 16 de diferents.

 

Botifarres variades a Carnicas Merche. || M. ANTÚNEZBotifarres variades a Carnicas Merche. || M. ANTÚNEZ

Comparteix
M'agrada
Comentaris