Agustí Villaronga va presentar 'El Rey de la Habana'_617x412
Agustí Villaronga va presentar 'El Rey de la Habana' - Q. Pascual
23/01/2023 Cultura
Un record per Agustí Villaronga

El cineasta va visitar Castellar del Vallès al BRAM! 2016 per a presentar 'El rey de la Habana'

Marina Antúnez

L’any 2016, a l'Auditori Municipal Miquel Pont, es va projectar la pel·lícula 'El Rey de la Habana', que va comptar amb la presència del seu director, Agustí Villaronga, una persona que ens va deixar la matinada del diumenge 22 de gener, a l'edat de 69 anys, just el dia en què, al vespre del mateix diumenge, es va celebrar la 15a edició dels Premis Gaudí, que enguany va quedar marcada per les nombroses referències i records a Villaronga, cineasta i amic molt estimat entre els companys de professió.

 

Villaronga va ser convidat al BRAM!, el mes de març de 2016. En aquell moment, ja havia rebut nombrosos reconeixements al llarg de la seva trajectòria cinematogràfica. Durant la seva carrera dins la professió del cinema, també havia treballat de professor d'imatge, periodista i actor de la companyia de Núria Espert,  de director artístic, decorador, estilista i realitzador de vídeos de moda.

 

En una entrevista prèvia concedida a L’Actual, ell mateix ell mateix va explicar que "he treballat en diversos camps del món de l'espectacle perquè era una manera de conèixer més bé la professió". Sobre la pel·lícula 'El Rey de la Habana', va comentar que "ara m'agrada treballar a partir d'una adaptació d'un llibre, com en aquest cas amb el relat de Pedro Juan Gutiérrez, i crec que em seria molt difícil partir d'un full en blanc".

 

El cineasta havia estat premiat amb un premi Goya al millor guió original per El niño y la luna i l'any 2010 va rebre nou premis Goya i 14 premis Gaudí per Pa negre. De la seva trajectòria també en destaquen pel·lícules com Incerta glòria (2017), El ventre del mar (2021) o El rey de la Habana (2015).

 

La seva última pel·lícula, Loli Tormenta, que va rodar, ja malalt d’un càncer, es podrà estrenar aquest 2023 i serà el punt final a la trajectòria d'aquest cineasta, a títol pòstum.

Comparteix
M'agrada
Comentaris