Guanyadors de l'any 2015
Imatge del conjunt de guanyadors i guanyadores, membres del jurat i rapsodes, en l'edició 2015 del II Premi de Literatura Breu L'Actual - Quim Pascual
28/01/2016 Cultura
Premis a la literatura breu
Dilluns 1 de febrer s'obre el termini de presentació dels relats breus i poemes al III Premi de literatura breu L'Actual. Consulta'n les bases clicant aquí
Marina Antúnez
El proper dilluns, 1 de febrer de 2016, s'obre el termini per a participar al III Premi de literatura breu L'Actual. El precedeixen dues edicions en les que persones aficionades a escriure, de Castellar del Vallès i d'altres poblacions de Catalunya, hi han participat activament. Enguany, el jurat espera encara una participació més gran, sobretot, en la categoria jove, fluixa en participants en les altres dues convocatòries.

El jurat, enguany, incidirà en la difusió entre els noies i noies que tinguin dots per a escriure fent difusió del concurs a l'Institut Castellar, l'INS Puig de la Creu, La Immaculada i El Casal, i la resta de centres d'ensenyament on cursin alumnes nascuts a partir del 2000, edat mínima per a la participació al premi literari.

Els originals es podran presentar per correu electrònic a Microrelats@castellarvalles.cat fins al proper 28 de març. S'acceptaran obres literàries originals, inèdites, no premiades amb anterioritat i complertes, i no fragments de les mateixes o exemplars inacabats. Tots els treballs entregats hauran d'estar escrits en llengua catalana. El tema és lliure.

S'hi poden presentar persones de qualsevol origen i nacionalitat segons dues categories d'edat: juvenil (nascuts entre els anys 1998 i 2000; només microrelat) i adulta (majors de 18 anys; microrelat i poesia breu). L'incompliment de qualsevol de les bases del certamen implica abandonar la possibilitat de concurs. El Premi de litetura breu L'Actual es dedica a dues modalitats: microrelat i poesia breu. Els textos que no pertanyin a aquests gèneres literaris no entraran a concurs. S'acceptarà un únic treball per participant per cada modalitat i tots els treballs presentats hauran de tenir una extensió màxima de 300 paraules per microrelat i 500 per poesia breu.

A cada modalitat i categoria d'edat hi haurà un primer, un segon i un tercer premi. El primer premi consisteix en un llibre electrònic valorat en 100 €; El segon, en un val de 60 € en llibres, a la llibreria Vallès o l'Espai Lector Nobel, i tercer, en un val de 30 € en llibres, a la llibreria Vallès o l'Espai Lector Nobel. A més, els guanyadors veuran publicats els seus textos al número del 29 d'abril de 2016 del setmanari L'Actual posterior a l'entrega de premis, que tindrà lloc el dia 22 d'abril de 2016 a la Biblioteca Municipal Antoni Tort. El veredicte del jurat serà comunicat als finalistes el dia 14 d'abril de 2016 per mitjà del correu electrònic o, en el seu defecte, telèfon facilitats. El jurat també es reserva la possibilitat de concedir un accèssit o declara desert algun dels premis. Les obres s'han de presentar amb pseudònim. El termini de presentació dels treballs s'obrirà el dia 1 de febrer a les 00:00 i es tancarà el 28 de març a les 23:59 de 2016 sense opció a pròrroga.

El lliurament dels originals es durà a terme per correu electrònic i s'indicarà a l'assumpte "Pel III premi de literatura breu L'Actual". S'enviaran dos arxius dins el mateix correu. El primer, contindrà el text que es presenta a concurs en format Microsoft Word o Openoffice, i anirà encapçalat per un títol i el pseudònim de l'autor. El segon arxiu, que no s'obrirà fins després del veredicte, inclourà les dades personals del participant (nom, cognoms, adreça, telèfon i correu electrònic). Un cop finalitzat el concurs, tots els arxius amb els textos no premiats seran esborrats. L'organització del III Premi de literatura breu L'Actual no es fa responsable dels correus electrònics que no arribin o arribin en mal estat a la direcció d'email exposada.
Comparteix
M'agrada
Comentaris