A7 5433_1440x961
Mesures de seguretat a la Sala Blava, on l'acte es va traslladar per culpa de la pluja Quim Pascual
13/10/2020 Cultura
La pluja va fer ple, però el Correllengua encara més

La cita, que lliga cultura, llengua i reivindicació, va atraure unes 250 persones, que van gaudir d'actuacions i lectures

Doble adversitat per al Correllengua d’aquest any a Castellar, que era alhora la 24a edició que se celebrava a nivell nacional. La cita, amb una programació farcida de cultura i reivindicació, es va veure trasbalsada per la pluja i carregava amb les mesures restrictives de la pandèmia. Tanmateix, va fer ple amb unes dues-centes cinquanta persones a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, on es va haver de traslladar l’acte per culpa del mal temps.

 

El manifest que acompanyava l’edició d’enguany ha estat escrit per Joan Lluís Bozzo, escriptor, actor i director de Dagoll Dagom i insta a defensar la llengua: “Sense una acció valenta, constant i desacomplexada de defensa del català i de denúncia explícita de totes les agressions que pateix, no estarem en condicions de deixar als nostres fills i als nostres nets unes paraules que ens van llegar els pares i els avis amb la recomanació de defensar-les, protegir-les i denunciar tots i cada un dels abusos que se li fan impunement”, expressa.

 

La figura que s’ha destacat arreu de Catalunya, aquest any, va ser el poeta Josep Carner, en el 45è aniversari de la seva mort. L’organització aprofita vida i obra de l’autor per “reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català”. Vicente Monera i Jaume Calatayud, a més, van retre-li homenatge amb un concert poèticomusical.

 

 A7 5374

El concert de The Lòxias va traure molt públic jove - Q. Pascual

 A7 5673

En tot moment, el públic va portar màscaretes i va seguir els protocols de seguretat - Q. Pascual

 

A Castellar, l’acte va adquirir un caràcter diferencial gràcies a les entitats locals que s’hi van sumar, a més de les actuacions. “Ha vingut més gent de la que pensàvem, per la qual cosa estem molt agraïts. Això demostra que la gent té ganes de cultura. Això sí, el que hem fet és separar molt les cadires, amb distàncies corresponents, vigilant molt. Però la gent ho entén, ho respecta, i aquesta és la manera amb què podrem tirar endavant”, expressava Jordi Fusté, organitzador i responsable de la CAL Castellar.

 

La cita reivindicativa es va iniciar amb les actuacions de l’Escola de Música de Torre Balada i d’Artcàdia, que van deixar pas a lectures de Carner per part de Suport Castellar. Abans de la lectura del manifest, el concert de Lòxias va ser un dels plats forts de la tarda. El grup castellarenc va arrossegar un gran volum de joves a l’acte.

 

La pluja, a banda d’obligar a traslladar l’acte de la plaça del Mirador a l’Espai Tolrà, va alterar la programació. L’arribada de la Flama, en representació dels quatre punts cardinals dels Països Catalans -de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó-, es va avançar i va haver d’arribar amb fanalets, en comptes de torxes.  

 

 A7 5901

Lectura del manifest a la Sala Blava - Q. Pascual

Comparteix
M'agrada
Comentaris