dc3d0cb9 5985 4bc6 bfbe 081f73d1a856_1440x961
L'artista Lídia Masllorens va oferir una conferència a l’alumnat de l’escola El Casal. || E. AGUILAR
02/03/2021 Cultura
La pintora Lídia Masllorens va apropar l’art a l’alumnat

Més de 100 alumnes d'El Casal i cinc professors van poder fer preguntes a l'artista en una vídeoconferència

Marina Antúnez

Un total de 100 alumnes de l’escola El Casal, a més de cinc professors, van coincidir en una entrevista a la pintora Lídia Masllorens, coneguda, sobretot, per les seves creacions artístiques que se centren en primers plans de dones, amb rostres i mirades molt expressives. L’activitat va estar coordinada pel pintor castellarenc Enric Aguilar.

Durant la primera part de la videoconferència, Masllorens va explicar el seu procés de treball i la tècnica que utilitza i va mostrar el  taller que té a Cassà de la selva i les seves obres de grans dimensions. Va comentar que prepara una exposició a Colònia (Alemanya) una a Barcelona.

A la segona part de la videoconferència els alumnes li van fer algunes: Per què pinta amb el color negre? Quins són els seus referents? Per què pinta amb les mans? Quan  temps triga a pintar un quadre? En què pensa mentre està pintant? Si sempre has volgut ser pintora.

Segons va explicar Enric Aguilar, “ha estat molt interessant poder apropar als alumnes l’evidència d’una persona dona professional del món de l’Art, on és mes habitual i també en altres camps que siguin homes”.

D’altra banda, Masllorens va explicar que ella sempre havia volgut ser professora com el seu pare i ho va ser, però que ho va haver de deixar per dedicar se de ple a la pintura, per la demanda que tenia per part de les galeries.

Els alumnes van trobar molt interessant el poder li fer aquestes preguntes i encara en van quedar al tinter.

Comparteix
M'agrada
Comentaris