20221203 190832_1440x961
D'esquerra a dreta, Joan Juni (president del Grup Pessebrista de Castellar), Ignasi Giménez (alcalde), Joana Borrego (regidora de Cultura) i Xavier Blanco (mossèn de l'església de Sant Esteve). ||M. A.
05/12/2022 Cultura
Els pessebres queden beneïts

Dissabte es va inaugurar la 72a mostra del Grup Pessebrista, enguany dedicada als invents i descobriments de la humanitat

Marina Antúnez

Dissabte al vespre, 3 de desembre, es va inaugurar la 72 Exposició de Pessebre 'Invents i descobriments de la humanitat' del Grup Pessebrista de Castellar. A l'acte hi van assistir els pessebristes d'enguany, que ja són prop de 70 persones, a més dels familiars i les autoritats Ignasi Giménez, alcalde de la vila; la regidora de Cultura, Joana Borrego; el mossèn Xavier Blanco, i Joan Juni, president de l'entitat. Els parlaments institucionals van donar el tret de sortida a aquesta mostra, que compta amb 20 pessebres; 15 diorames grans, a més de cinc vitrines i una exposició al primer pis. 

 

Juni va iniciar el discurs agraint l'esforç, professionalitat i dedicació dels pessebristes de Castellar, remarcant que "enguany, ja hi ha més dones que homes i, sobretot, ha entrat moltíssim jovent". En aquest sentit, va recordar que moltes entitats pessebristes es queixen que només tenen gent gran, mentre que a Castellar no és així. També va explicar que "ha vingut Tv3 a gravar-nos i tornarem a sortir al TN"

 

Per la seva banda, l'alcalde va destacar, també, la feina dels pessebristes "que porten nits sense dormir i amb els nervis que es pateixen els últims dies". Va comentar que, enguany, a més de la novetat de la temàtica, "tenim nou mossèn, i això no és cosa menor, un no s'estrena a Castellar com a mossèn fins que no fa el discurs de benedicció als pessebres". El moment de lluïment de la inauguració també va acompanyat pel fet que, "estem celebrant que, d'aquí a uns dies, neix un infant, i això m'agrada molt recordar-ho". Giménez també va demostrar satisfacció pel relleu, que queda a Castellar assegurat. També va destacar que el Grup Pessebrista ha sabut copsar aquesta tècnica, "que no és només tècnica", de fer pessebres. Aquestes ganes d'aprendre'n i de participar del Nadal d'una manera diferent és remarcable, "sacrificant moltíssimes hores perquè d'altres puguem venir a veure aquest espectacle meravellós"

 

Finalment, l'últim a parlar va ser mossèn Xavier Blanco. Va voler recordar "el dia dels pessebres remuntant-me a Sant Francesc d'Assís, un sant entre els sants, sempre present, pel seu amor a les persones, a la natura, un deu de misericòrdia". Va destacar que és un mèrit fer arribar la fe d'una manera senzilla a les cases. "Quan la fe és viva crea cultura", va dir. I qualsevol manifestació artística que s'escapa de les mans dels capellans està bé, "perquè com diuen els cantants, un àlbum de cançons passa a ser del poble quan la gent s'apropia d'elles"

 

Després dels parlaments, el mossèn va fer la benedicció dels pessebres i, tot seguit, els llums de sala es van apagar i es van encendre els dels diorames. L'assistència els va poder veure, per primera vegada, acompanyant la mostra d'una copa de cava i carquinyolis. Els pessebres seguiran oberts, els caps de setmana i festius, fins al 22 de desembre, quan seguiran oberts també entre setmana, fins al dia 5 de gener. Passat el dia de Reis, encara seran oberts els caps de setmana i festius fins al 5 de febrer de 2023, coincidint amb la setmana de la Candelera. 

 

Benedicció dels pessebres a càrrec del mossèn Xavier Blanco. || M. A.Benedicció dels pessebres a càrrec del mossèn Xavier Blanco. || M. A.

Comparteix
M'agrada
Comentaris