IMG 5797_617x412
Pere Herrero va visitar Ràdio Castellar per parlar-nos de l'antologia 'Bones confitures', on hi participa. || M. ANTÚNEZ
03/10/2019 Cultura
Novetat editorial amb participació castellarenca

Pere Herrero publica tres microrelats a l'antologia 'Bones confitures'

 

 

Marina Antúnez

El castellarenc Pere Herrero publica tres microrelats a la que és, probablement, la primera antologia de microrelats en català. El llibre es titula Bones confitures, de l’editorial Témenos, i incorpora relats de 90 autors diversos, tots ells amb relats publicats al blog de Jordi Masó i Rahola, que ha estat l’impulsor del recull. “Inclou autors que no són coneguts i d’altres que ho són més, com Joan Pinyol, Ramon Pardina, Joaquim Carbó, etc.”, diu Pere Herrero. Masó ha aconseguit fer un mosaic força representatiu “de com s’escriu actualment el microrelat en català”.

 

El castellarenc hi publica els microrelats “Curiositat”, “El senyal convingut”, i “L’abordatge”. “El meu eix és la ironia i el meu referent, el meu déu, és Pere Calders”. Herrero, que va ser premiat amb dos relats en dues edicions del Premi Microrelats L’Actual, recorda que “em va emocionar quan un membre del jurat em va dir que el meu relat era caldercià”.

 

El microrelat ve de l’antiguitat, sempre s’han escrit relats breus, però no va ser fins a finals del segle XX que se’ls va posar nom. “En aquest moment hi ha una eclosió d’aquest gèneres i persones que es comencen a dedicar estrictament al microrelat”. Aquest gènere, afegeix, té un paral·lelisme amb l’aforisme i el relat breu. La presentació del llibre es fa aquest divendres, 4, a les 19.30 h, a la Llar del Llibre de Sabadell.

Comparteix
M'agrada
Comentaris