FOTO ANGELS FONT_1440x961
Àngels Font inaugura ‘Moments en vermell’ al Centre d’Estudis de Castellar.  || CEDIDA
26/05/2023 Cultura
Nova exposició d’Àngels Font al Centre d’Estudis Castellar

A l’acte, previst per aquest dissabte, també s’anunciaran els guardonats al II Premis de Recerca de Batxillerat CECV-AH

Marina Antúnez

El Centre d’Estudis Castellar - Arxiu d’Història inaugura, aquest dissabte a les 12 hores, una nova exposició artística. Aquesta vegada, la pintora castellarenca Àngels Font Guiteras presenta una mostra de pintures titulada Moments en vermell. Prèviament, a les 11.30 hores, s’entregaran els diplomes als treballs més ben valorats del II Premis de Recerca de Batxillerat que organitza el Centre d’Estudis Castellar amb el suport de l’Ajuntament.

 

Sobre l’exposició, Font destaca que s’inspira en “moments en els quals t’atures a mirar un objecte, un espai determinat, a través d’una finestra... i acabes, sense adonar-te, observant en detall qualsevol cosa”, apunta Font. Per exemple, les fulles d’una planta, les marques de l’escorça d’un arbre, els senyals que té una fusta envellida, un gerro trencat, etc. “Et deixes captivar per les imatges concretes i t’oblides del món, per a mi, és difícil expressar-ho en paraules”

 

En aquest sentit, Font busca l’instant en què ens quedem captivats i aconseguim concentrar-nos, i quan no sabem quanta estona ha passat.

 

“Aquests moments són tant actuals, d’imatges que veig cada dia,  com records del passat, que sense saber ben bé perquè resten en la memòria”. Quan observem marges de pedres al costat de les oliveres mentre passegem pel camp, o mirem les formes de les voreres.

 

La pintura serveix a Font per capturar aquests moments i poder-los compartir amb els espectadors. I per expressar-se, aquesta vegada continuo amb l’aquarel·la, “de la qual em fascina el joc de transparències que dona”, i hi ha afegit dues tècniques més: l’estampació botànica i la impressió amb plaques de gelatina, que donen més joc al resultat final.

 

L’estampació botànica permet traspassar els pigments que deixen anar les plantes. Això s’aconsegueix amb els mordents, “que són uns productes que preparen el paper o la roba perquè puguin retenir i fixar aquests pigments”.

 

El títol continua en vermell: “aquí entra la part més intuïtiva i artística”, més impulsiva. “No puc definir el motiu d’aquesta gamma de colors càlids, només que el que m’impulsa és la lògica del mateix quadre”.

 

Amb totes aquestes tècniques, Font mostra 20 obres de diferents mides, des de 100 x 70 cm a format més petits, de 20 x 25, aquarel·les i collages amb l’ús de tècniques d’estampació botànica i amb plaques de gelatina.

Comparteix
M'agrada
Comentaris