A7R00956_1440x961
Clara Gispert va actuar diumenge al FemFestival, a la plaça d'El Mirador. || Q. PASCUAL
12/07/2021 Cultura
La nit més 'sexy' amb Clara Gispert

La cantant va oferir un repertori de cançons inspirades en el jazz, suggerents, rítmiques i atrevides

Marina Antúnez

Clara Gispert va aconseguir captar, en poc més d'una hora, l'atenció del nombrós públic que diumenge va gaudir del seu concert a la plaça d'El Mirador. La proposta s'emmarcava al FemFestival de les Nits d'Estiu programades per la regidoria de Cultura.

 

La cantant barcelonina venia a presentar el seu disc de debut, On and on, un treball que està marcadament influït pel jazz. Amb pràcticament totes les lletres cantades en anglès, Gispert es posa l'audiència a la butxaca perquè es mostra al públic tal i com és, sense vergonya, sense prejudicis, sincera, un punt tímida, encara sense haver tastat gaire escenaris grans, ens diu. La seva joventut és, mentre canta, energia desbordant. Ho comprovem en la seva veu potent, però també en el seu ballar rítmic i imparable. En més d'un moment, Gispert demana que el públic interactuï amb ella acompanyant-la a la tornada, o bé marcant el ritme fent petar els dits. I el públic s'hi entrega i l'acompanya.

 

Durant el concert, passem per moments més dolços musicalment parlant, que ens porten al soul, o d'altres que ens porta cap al rithm & blues i fins al boogie-woogie. A la meitat del concert, després d'haver-nos submergit en un estil de música negra importada dels Estats Units, Gispert ens sorprèn amb un tema cantat en català, que es diu L'àvia i que ella dedica a les seva, d'àvia, però en la que també parla de moltes altres àvies que el públic ràpidament pot reconèixer.

 

Els músics que acompanyaven Gispert en aquest concert també van estar impecables en les seves interpretacions. Com un teixit ben cosit, el piano i el contrabaix feien un coixí musical molt digne per gaudir en directe. 

 

Només al final, Gispert torna a cantar de nou en català. i ens agrada, perquè ens arriba amb tota l'ànima, la que musicalment ens transmet el jazz que proposa l'artista, i la lletra que fa que sentim la Clara més propera. De fet, ella mateixa ja ho ha avisat. Aquest és el seu primer disc, però ja en prepara un altre on té la intenció d'incrementar la presència de les llengües catalana i castellana a les seves melodies. 

 

Per acomiadar la Clara Gispert, aplaudiments allargats del públic que condueixen als bisos. I fins i tot gent aixecada, aplaudint amb entusiasme aquesta artista emergent que, sense dubte, va deixar petjada a Castellar del Vallès. 

 

Clara Gispert es va mostrar molt entregada al públic castellarenc. ||Q. PASCUALClara Gispert es va mostrar molt entregada al públic castellarenc. ||Q. PASCUAL

Moment del concert de Clara Gispert al FemFestival. || Q. PASCUALMoment del concert de Clara Gispert al FemFestival. || Q. PASCUAL

Comparteix
M'agrada
Comentaris