Bufanúvols_1440x961
Bufanúvols. || CEDIDA
26/03/2024 Cultura
La música de Bufanúvols ja és a les plataformes

El grup de folk castellarenc fa més accessible el seu repertori, en format digital

Marina Antúnez

Els discos Cel de danses, Núvol de danses i Danses per la pau del grup Bufanúvols ja es poden sentir a les plataformes digitals de Youtube Music, Spotify, Amazon, iTunes, Desert i Soundcloud. D’aquesta manera, “els mestres ja poden accedir a través de les plataformes a les músiques”, expliquen la Carmina Mas i el Pau Tarruell, de Bufanúvols.

 

L’endreça de totes les músiques a les plataformes ha estat una demanda dels docents, “els mestres ens demanaven les músiques per poder-les treballar a classe”, afirmen.

 

Per poder penjar totes les peces van contactar amb una empresa de Terrassa, Temps Record, “que ens ho ha fet d’una manera molt acurada”.

 

Ara, han començat a gravar més vídeos de les danses, “perquè tinguin tot el material a Youtube, de moment, en tenim 6 de penjades”, algunes, amb moltes reproduccions. “N’hi ha una que té 12.000 i 27.000 visites”. Consideren que això és un gran èxit, tenint en compte que les seves són cançons folk tradicionals, no hits. “Hi ha algunes cançons pròpies i d’altres que no, i les coreografies són tradicionals, o apreses en cursos”.

 

No els ha calgut remasteritzar les cançons “ja que ja les teníem molt ben gravades d’estudi”. El que els ha dut feina ha estat introduir la informació. Ara, a les plataformes, hi podem trobar qui són el grup Bufanúvols i quin tipus de música fan.

 

Hi ha danses adaptades a diverses edats i orígens, com cançons hebrees, irlandeses, africanes, etc. També s’acompanyen d’instruments ben diversos, com “el banjolele, clarinet, saxofon, molts instruments de percussió que, a vegades, els nens toquen amb nosaltres a l’escenari”, comenten el Pau i la Carmina.

 

Bufanúvols reivindica la música en directe, “ara que hem de competir amb l’IA”. També fem col·laboracions amb altres músics, sobretot, amb l’acordió, pel fet de ser un instrument molt adequat per la música folk.

 

Han tocat per tot Catalunya i també a Munich (al Casal Català), a França, al Perú, etcètera.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris