unnamed_800x534
Marala Trio. 
07/05/2021 Cultura
Música d’arrel, amb el grup Marala Trio

La Clara, la Selma i la Sandra interpretaran peces inspirades en melodies tradicionals

Marina Antúnez

Marala Trio presenta, dissabte 8, a les 20 hores, el concert  i presentació del disc A trenc d’alba  a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Les tres noies canten peces de composició pròpia inspirades en música d’arrel tradicional. “També arrangem i adaptem alguns poemes, com el de Miquel Martí i Pol, Isabel Garcia Canet, etc.”, diu Clara Fiol, que juntament amb la Selma Bruna i la Sandra Monfort esdevenen Marala. La Selma, de Sant Cugat; la Sandra, de València, i la Clara, de Palma de Mallorca, es van conèixer a Barcelona. “Vam estudiar a l’ESMUC o bé al Taller de Músics, aquest és el nostre nexe”.  Tot i que no han conviscut juntes, sí que tenen un cercle d’amics en comú a la ciutat comtal.

Marala Trio és feminista, “però no perquè siguem dones que cantem juntes, sinó per un ideari que va més enllà”, diu Fiol. En aquest sentit, afegeix que “ens interessa molt la diversitat i mirar què és el que no es mira”. Per això, pensen que la música tradicional i la dona als escenaris s’ha de posar en valor, perquè “sovint passen desapercebudes”. Elles reivindiquen la música tradicional i ho fan, sobretot, “perquè ens agrada”. Sense pensar que és una cosa passada de moda, volen posar aquest tipus de música a primera línia i compartir-la amb noies joves del segle XXI.

A Castellar del Vallès, venen amb banda. A les flautes hi ha Toni Fort i Jordi Arbonès, a les percussions. Són temes que han compost Aleix Tobías i Xavi Lozano. “Hem vist que la nostra música arriba, ens sentim molt acompanyades”, afegeix la Clara.

A trenc d’alba és el primer treball discogràfic de Marala Trio. El van treure el març de l’any 2020. Amb ell han rebut el Premi Enderrock de la música Balear atorgat per la crítica al Disc Revelació de l’Any, el Premi Ovidi al Millor Disc de Folk, el Premi Carlos Santos Millor Disc de Música Tradicional i un accèssit als premis Terra i Cultura al millor poema musicat per “Cançó”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris