La Gemma i l'Oriol van ser els encarregats de dur la flama del Canigó l'any passat_617x412
- Quim Pascual
06/10/2016 Cultura
Montserrat Roig, al Correllengua 2016
L'escriptora és homenatjada per la CAL en la 12a edició del Correllengua, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d'octubre
Marina Antúnez
Enguany, el Correllengua a Castellar arriba a la dotzena edició. Per la seva banda, la CAL Castellar compleix 20 anys. Els actes commemoratius es duran a terme durant aquest divendres i dissabte. "En altres edicions, se celebra el primer cap de setmana d'octubre però aquest any, per qüestions d'agenda dels organitzadors ho fem els dies 7 i 8", explica Mireia Sans, membre del Correllengua.

Totes les activitats programades, com ja és habitual, tindran lloc a la plaça Calissó menys l'actuació d'Oriol Padrós. En cas que fes mal temps, es traslladarien a l'Espai Tolrà. Tot i això, divendres 7, l'escenari serà la Sala de Butxaca de l'Ateneu, on a les 22 hores s'ha programat un concert intimista amb Oriol Padrós, "un músic molt jove, d'estil cantautor, que interpreta lletres amb missatge, canta en català i ha estat guanyador del concurs de Cadena Cien que l'any passat es va celebrar a la Sala Luz de Gas", apunta Sans. A més, Padrós treballa en un grup de versions amb Manuel Fuentes i en altres projectes. "També ha fet teatre musical, és un músic que val molt la pena, us el recomano, és un músic de casa nostra amb molta projecció de futur", afegeix Sans.

Dissabte 8 al matí hi haurà activitats pels més petits. Rosa Fité arrencarà amb els contes i contarelles. "La Rosa comparteix l'esperit del Correllengua i ens fa molt feliços que, any rere any, puguem comptar amb ella". També han programat gegants i una maquilladora infantil, "que en els darrers anys ha tingut molt èxit". A més, es podrà gaudir de l'actuació dels bastoners, d'un taller de xapes i de la ja tradicional coca amb xocolata.

A la tarda, l'activitat començarà a les 17.30 hores amb bitlles catalanes. També s'ha previst un concert amb la Coral Xiribec i l'actuació d'Els collons del pare Rababa. A les 19.45 hores arribarà la Flama i, a les 20 hores, Miquel Desclot llegirà el manifest. "Ens fa molta il·lusió que sigui el Miquel qui ens acompanyi perquè ja ens ha acompanyat en altres ocasions i, a més, enguany, ha estat premiat als Premis Joan Corominas, i comparteix també el nostre esperit", continua Sans. El Manifest és un document consensuat, elaborat des de la CAL Nacional. Després de la lectura del Manifest hi haurà sorteig del lot del Correllengua. "Hi haurà un sorteig presencial i un altre no presencial, per tant, totes les persones que hagin comprat una butlleta durant el dia entraran al sorteig, siguin o no presents durant l'acte de lliurament de regals". Enguany, un cop més, els comerços castellarencs s'han bolcat en l'oferiment d'obsequis.

Aquest 2016, la CAL homenatja Montserrat Roig, "una escriptora creiem que poc coneguda tenint en compte la capacitat que tenia com escriptora", reconeix la membre de la CAL. Els catalans als camps nazis seria, segurament, un dels llibres més destacats de Roig.
Les escoles de Castellar també col·laboren en els actes de la CAL. "Ho fan de la manera que ells volen, nosaltres els presentem el personatge que homenatgem i ells treballen el tema". Normalment, elaboren murals i fitxes perquè es puguin penjar als actes de la CAL, a la plaça Calissó. Enguany, les exposicions seran de les escoles Sant Esteve, El Sol i la Lluna i Joan Blanquer.

El Correllengua és una activitat pensada per difondre la llengua i la cultura catalanes. "Els més petits són per a nosaltres els més importants perquè s'han de fer seva aquesta cultura que és nostra", segueix Sans, i afegeix que "tenim molta sort que, any rere any, les entitats de Castellar vulguin seguir col·laborant amb el Correllengua, ells ens donen l'empenta per a seguir endavant".

En principi, no s'han de destacar massa novetats respecte altres edicions. "Creiem que no hem d'innovar perquè sabem que els actes que fem funcionen". Únicament que, aquest cop, en comptes d'haver-hi un concert després del sorteig del lot s'ha apostat pel concert d'Oriol Padrós, divendres, i s'ha ajornat la celebració un cap de setmana.Entrevista a Oriol Padrós
Músic, cantautor i productor musical

"Actualment, treballo en el
projecte de tribut al Boss
amb Manuel Fuentes"

Quin format musical ens presentes al Correllengua?
Serà un format acústic. Vinc sol, amb la meva guitarra i un 'loop station', un aparell que em permet gravar-me a mi mateix i poder tocar a sobre, així que s'enriqueix el format acústic.

I quin estil et defineix?
Estil pop, potser pop - folk quan vaig en format acústic.

Què interpretaràs?
Tocaré cançons del meu disc 'Contradiccions' i altres temes meus. També els intercalaré amb versions dels Beatles, de James Taylor, Stevie Wonder, etc.

A l'esquena portes una carrera musical intensa...
Sí, tot i que sóc jove jo sempre m'he sentit de l'edat que tinc. La meva última col·laboració important va ser en el disc de la Marató d'enguany. També he estat guanyador del concurs 'Live' de la sala Luz de Gas i vaig tocar a les festes de la Mercè de l'any passat. També vaig guanyar el premi Carles Sabater amb la Millor Cançó en català de l'any, organitzat pel Principat d'Andorra. També he tocat al Palau de la Música.

I amb quina feina ho compagines?
Sóc productor musical. He escrit música per televisió i produccions musicals per altres grups. Actualment, també treballo en el projecte del tribut a Bruce Springsteen amb el Manuel Fuentes

Comparteix
M'agrada
Comentaris