2427ea20 c67e 4e2a b438 803d74aaf24c_1440x961
Els mitjans i mitjanes del Cor Sant Esteve van cantar al 'Pont de Cançons', amb el grup Xiula. || CEDIDA
18/06/2024 Cultura
Els mitjans del Cor Sant Esteve, amb el grup Xiula

La proposta del SCIC, titulada 'Pont de Cançons' va tenir lloc a l'Auditori de Barcelona i va reunir corals de tot Catalunya

Marina Antúnez

El passat 9 de juny, el grup de Mitjans i Mitjanes del Cor Sant Esteve van protagonitzar un concert amb el grup xiula, conjuntament amb altres corals infantils de Catalunya, a l’Auditori de Barcelona.

 

“Aquest concert forma part del cicle ‘Pont de Cançons’, que és un conveni que té el Secretariat de Corals Infantil de Catalunya amb l’Auditori de Barcelona per poder fer un concert anualment com a trobada de corals”, explica Berta Junqué, una de les directores del Cor Sant Esteve.

 

Aquest any, el concert s’havia previst per als grups de mitjans. “Hi va haver tanta demanda que es va dividir en dos dies”, diu Junqué. El primer va ser el 26 de maig. Al Cor Sant Esteve els va tocar el dia 9 de juny.

 

Prèviament, i per participar en aquest concert, les directores dels diversos cors participants al Pont de Cançons d’enguany van assistir a unes jornades de treball del SCIC, que es van fer el 4 febrer a Barcelona. “Allà vam poder treballar el repertori amb la directora del concert, la Gemma Ruiz, i també amb membres del grup Xiula”, diu Junqué. Els van fer la proposta de gestos, divisió de veus, etc.

 

Després, els cantaires del Cor Sant Esteve van anar treballant el repertori als assajos setmanals i van fer un assaig conjunt amb la resta de cors el passat 25 de maig a La Faktoria de Terrassa. “Va ser molt intens, de moltes hores, hi havia tots els components de Xiula i va ser el primer moment de subidón, molt especial, va ser el moment de posar-nos a prova”, assevera la directora.

 

En total, sumant els dos concerts programats (26 de maig i 9 de juny), al Pont de Cançons hi van participar un miler de cantaires. “Del nostre cor, van cantar divuit cantaires de 1r a 4t de primària, dirigits per la Maria Blanca”. Algunes cançons també les havien estat treballant amb el director Jaume Sala. La gràcia del concert és que, com que cantaven juntes diverses corals d’altres poblacions, es podien sentir diferents accents.

 

L’equip tècnic del SCIC va ser triar el repertori de Xiula, algunes de cançons, molt conegudes d’aquest grup. El Marc Guerris (membre del SCIC) va fer els arranjaments corals. “Els mitjans cantaven la melodia i, en alguns moments, segones veus”.

 

El concert va ser una festassa “perquè els Xiula dominen molt bé la situació, els cantaires formaven part de l’espectacle però, alhora, eren espectadors”. Les famílies també van estar molt entregades durant tot l’espectacle i els del grup Xiula van estar més d’una hora signant discos.

 

Aquest dimarts, el Cor Infantil tanca el curs escolar. “Ja tenim les inscripcions obertes pel curs que ve”. Una de les novetats és que curs que ve hi haurà grup de petits, mitjans i també grans.

 

Moment del concert 'Pont de Cançons' a l'Auditori de Barcelona. || CEDIDA

Moment del concert 'Pont de Cançons' a l'Auditori de Barcelona. || CEDIDA

Els mitjans del Cor Sant Esteve a l'entrada de l'Auditori de Barcelona. || CEDIDA

Els mitjans del Cor Sant Esteve a l'entrada de l'Auditori de Barcelona. || CEDIDA

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris