miki_950x634
Miki Núñez actuarà el 21 de novembre a l'Espai Tolrà amb la gira Amuza - CEDIDA
09/10/2020 Cultura
Miki Núñez, Els Pets i El Pot Petit al festival de SUMA+

El 20 i 21 de novembre tindrà lloc al recinte firal de l'Espai Tolrà la 2a edició de la Marató per la Diversitat que organitza SUMA+ Castellar

Q.P./R.G.

Ni la pandèmia ha aconseguit frenar SUMA+ Castellar per organitzar la segona edició de la Marató per la Diversitat. És una iniciativa jove però arrelada a Castellar del Vallès, que té per objectiu aconseguir recursos per transformar els centres educatius en escoles inclusives, però que també aposta per la sensibilització de la ciutadania quant a la diversitat. Tot plegat, a través del treball en xarxa de la comunitat educativa, i dels agents socials i culturals de la vila, de la mà d'aquesta associació sense afany de lucre.

 

Tot i que la crisi sanitària de la Covid-19 va obligar a ajornar la Marató, que s'havia de celebrar la primavera passada, Suma+ Castellar ha decidit donar-li la volta i preparar un festival de música que comptarà amb Els Pets, Miki Núñez i el Pot Petit, i que tindrà lloc divendres 20 de novembre i dissabte 21 de novembre al recinte firal de l'Espai Tolrà. "La cultura és segura. Nosaltres ho pensem i prediquem amb l'exemple", remarca Rat Basterretxea, presidenta de Suma+ Castellar.

 

Ara bé, per adaptar l'espai a la normativa sanitària aprovada per evitar contagis de Covid-19, l'organització ha reduït l'aforament dels espectacles a un màxim de 800 persones. "L'aforament era de 2.000 persones i l'hem reduït a més de la meitat. Tothom estarà assegut, amb mascareta, i les entrades i sortides es faran de manera esglaonada per diversos accessos. S'ha de donar suport a la cultura sempre que ens ho permeti l'evolució de la pandèmia. Si arriba novembre, i no es pot fer, o s'ajornarà o es cancel·larà", explica Basterretxea. "Estem immersos en una pandèmia però els infants a les escoles continuen necessitant suport, i el sector de la cultura també. Per tant, fem-ho segur, però fem-ho", assevera la presidenta de Suma+.

 

Quant a la programació, Els Pets seran els encarregats d'obrir la cita musical divendres 20 de novembre a les 21.30 hores. És un concert que s'emmarca en la girà 20/20 del 35è aniversari del grup de pop-rock català. L'endemà, per a un públic més familiar, actuaran a l'Espai Tolrà a partir de les 12 hores El Pot Petit, mentre que la nit de dissabte a partir de les 21.30 hores Miki Núñez farà parada Castellar amb la gira Amuza."Hem volgut que totes les generacions se sentin representades al festival. Tant els nens, que són els protagonistes, com els joves, i els joves que som una mica més grans. Per Nadal, ens agradaria organitzar un concert que tenim pendent amb l'Elena Gadel", afegeix Basterretxea. De fet, el concert de Miki Núñez sorgeix arran d'una proposta de diversos estudiants de Castellar, després d’un sondeig fet per Suma+ per saber quin artista voldrien veure a La Marató. "A la Marató per la Diversitat de l'any passat hi havia moltes activitats per a infants però poques per a joves, i vam plantejar-nos organitzar una proposta per a aquest públic. La victòria de Miki Núñez en la votació va ser aclaparadora. Tots els grups han volgut participar en la festa de Suma+, i ens ho han posat fàcil pel que fa a l'organització", detalla la presidenta del col·lectiu.

 

D'altra banda, els organitzadors anuncien que El Pot Petit, que obrirà la matinal de dissabte, està a punt d'exhaurir les entrades. "Els tres concerts estan força plens, però per El Pot Petit no queden moltes entrades. Qui en vulgui, que s'afanyi!", comenta. "El Pot Petit és un clàssic, tots els nens i nenes els escolten. Després de tot el que hem viscut, del confinament, aquest concert també és un regal per a ells. La Marató ens farà gaudir una mica, que ens fa falta", assegura. Tot i els caps de cartell, el festival mantindrà un esperit de quilòmetre zero i també programarà actuacions de grups de música de Castellar, abans de cada actuació. En aquest sentit, la Marató serà un altaveu per a aquestes propostes artístiques de proximitat. "Volem retornar-los el suport que ens van donar a la primera Marató".

 

En referència a les entrades, estan a la venda a través del portal web auditoricastellar.cat. Des de l'organització concreten que, inicialment els concerts estaven previstos sense cadires i per tant no s'havia assignat butaca. Per tant, en referència a les persones que havien comprat prèviament entrades per als concerts, abans del nou format, "se'ls assignarà una cadira per ordre de compra. Els que van comprar abans, estaran més a prop de l'escenari. Els farem seure per grups de convivència". Val a dir que, per a les persones amb diversitat que necessitin suport o un condicionament de l'espai per gaudir dels espectacles, l'organització els convida a contactar amb ells a través de xarxes socials o del portal web sumacastellar.cat per tal de trobar una solució per a cada cas. També a través d'aquest portal es pot comprar marxandatge de Suma+, com la samarreta, per recaptar diners per atendre la diversitat a les aules.

 

Recupera l'entrevista de Rat Basterretxea al Connectats.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris