08d8c6ad d391 43f8 8b0d a834a7e66dbe_1440x961
Pere Herrero publica 'Tots els camins porten aroma', amb traducció al català de David Vila. || CEDIDA
23/11/2023 Cultura
Llibres, teatre i música a L'Alcavot

Accent castellarenc a l'Espai Cultural, amb Pere Herrero,Tres Homes Grossos i Toi & Moi

Marina Antúnez

Diumenge a les 12 h, l’autor Pere Herrero presenta un llibre amb la traducció d’un centenar dels seus contes en català, titulat Tots els camins porten aroma. L’acte tindrà lloc a L’Alcavot Espai Cultural.  El llibre ha estat possible gràcies a la tasca de l’escriptor i traductor sabadellenc David Vila, i inclou microrelats escrits per Herrero, “un centenar, en total, 50 de cada llibre”. En aquest sentit, Herrero ha escollit 50 contes de Los días hábiles (2016), i 50 de Caracteres con espacios (2023).

 

“Vila és un amic amb qui ens hem entès molt bé, de fet, va ser ell qui em va animar a fer-ho, i m’he deixat portar pel seu mestratge”, diu Herrero. Els contes de l’autor castellarenc s’endinsen en temes quotidians, domèstics, amb personatges urbans, situacions i circumstàncies properes, “sense fantasia, són situacions una mica còmiques perquè procuro que hi hagi humor”.  Herrero mostra un compromís amb el català, llengua paterna, tot i que escriu en castellà perquè té la sensació que té més recursos.  

 

D’altra banda, divendres a les 20.30 h i diumenge a les 18.30 h, la Cia. Tres Homes Grossos, companyia que compta amb participació castellarenca de Gabi Ruiz, presenta l’obra Ho sé tot, un muntatge escrit per Francesc Cutchet (Tres Homes Grossos) que ha rebut el Premi del Certamen de Microteatre de Calaf  2023. “És un text que es va concebre com a peça de microteatre però que ha evolucionat cap a una obra de 50 minuts”, explica la directora de Ho sé tot, Lídia Coll. De fet, ara s’està rodant una pel·lícula basada en l’obra.

 

El muntatge va néixer quan, després d’haver estat premiada, es va demanar a l’autor que fes la posada en escena. Cutchet, al seu torn, va demanar la direcció de Coll i la participació dels actors M. Antònia Vidal i Xajo Gorina, que a l’obra són el Pol i la Su. “L’obra és com un thriller, m’agrada la paraula ‘dramèdia’, i explica la relació d’una parella que fa anys que viu junta. Un dia, ella rep un anònim on posa “ho sé tot”. “A partir d’aquí es desencadena un viatge per les emocions. Ho sabem tot dels altres? Tenim secrets inconfessables?”. L’obra genera tensió en l’espectador, i té l’oportunitat de dir-hi la seva en un col·loqui postfunció que proposa la companyia.

 

Per dissabte 25, a les 20.30 hores, hi ha previst un concert amb Toi & Moi, que proposa un viatge en el temps a través de melodies inoblidables del repertori pop, blues, rock, sou i country, des dels 60 fins ara. La banda està formada per un grup d'apassionats per la música, procedents d'altres formacions musicals i amb estils diversos i variats.Marie Teixidor és la veu solista; Cristina Foix, les veus; David Roca i Jordi Domingo, les guitarres; Jordi Ayora, el baix, i Jesús Exquerra, el bateria. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris