1b3f00c1 86ab 49b2 8c2f 18728393936b_1440x961
La vídua de Josep M. Torras i els germans Masó van recollir l'accèssit a la 42a Fira de Muntanya de Vic. || CEDIDA
13/11/2023 Cultura
El llibre 'Relats Muntanyencs de Joventut' de Josep Maria Torras Homet, premiat a Vic

L’obra va rebre un accèssit als Premis Editorial 2023 de la 42 Fira de Muntanya de Vic

Marina Antúnez

La 42 Fira de Muntanya de Vic es va tancar, el cap de setmana passat, amb rècord d’assistència. Enguany, 16.000 persones han passat pel recinte firal El Sucre, on es va celebrar la fira que va concentrar una àmplia varietat d’activitats

 

Cal destacar que, a banda de l’exposició de les editorials i de les ponències i presentacions literàries amb autors i autores, dissabte es va fer el lliurament de la 9a edició dels Premis Editorial 2023, que premien la tasca dels autors, les autores i de les editorials per promocionar i divulgar la cultura entorn de la muntanya a través de la literatura. Després de la valoració de les 91 obres presentades al concurs, es van comunicar els guanyadors.

 

De l’àmbit castellarenc, al certamen del Premi Jacint Verdaguer, l’organització va atorgar un accèssit a l’obra Relats Muntanyencs de Joventut de Josep Maria Torras Homet, coordinat per Òscar i Albert Masó Garcia i editat per  Cossetània. El premi posa en valor les obres que tracten sobre cultura, patrimoni, traduccions o narrativa de muntanya en llengua catalana. El millor llibre publicat d’aquesta categoria va ser per Metres Avall: Cròniques de grans caigudes, de Jordi Pina Estany, de l’editorial Desnivel.

 

Guardó de l'accèssit pel llibre 'Relats muntanyencs de joventut', de Josep Maria Torras. || CEDIDAGuardó de l'accèssit pel llibre 'Relats muntanyencs de joventut', de Josep Maria Torras Homet. || ÒSCAR MASÓ

 

El Premi Cèsar August Torras al millor llibre publicat sobre cultura, patrimoni, tradicions, etnografia, botànica, fauna, geografia, geologia, paisatge, ecologia en llengua catalana d’interès excursionista va ser per Sant Aniol d’Aguda, valls, cims i gent del Pirineu d’entre el Vallespir i la Garrotxa, de Ernest Costa i Savoia, editat pels Amics de Sant Aniol d’Aguja. 

 

El Premi Artur Osona a la millor guia, obra o manual d’àmbit tècnic, geogràfic o conservacionista en llengua catalana va ser per A un tir de pedra, les més belles sendes de la safor d’ Òscar Martí, Xavier Cervesa, Vicent Cervera i David Gomar, d’edicions del Bullent. 
 

El Premi Juli Soler al millor mapa excursionista va ser per La Vall de Llémena, Serra de Finestres, Muntanya de Rocacorba de l’equip tècnic editorial Alpina i Mancomunitat de la Vall de Llémena, de l’editorial Alpina. 
 

El Premi Collsacabra al millor llibre de muntanya en llengua no catalan va recaure en l’obra Paseos y rutas por bosques del Pirineo Oriental de Marta Montmany Ollé, de l’Editorial Sua Edizioak. 

 

La Fira de Muntanya de Vic continua sent un reclam per als amants de l’esport de muntanya, les xifres ho avalen.

 

A la fira també es va poder gaudir d’un Mercat d’Ocasió on es van ofertar 4.000 articles, un 60% procedent de botigues i un 40% de particulars, Aquest espai va comptar amb 49 expositors, 16 dels quals, de llibres i guies de muntanya. 
 

Enguany, es va estrenar una nova entrada al recinte, que es va fer des del Parc de l’Horta Nova. També va canviar d'ubicació el 2n Festival d’Escalada, enguany a la part de davant del recinte firal El Sucre, i que va captivar a un nombrós públic durant la celebració del Campionat Open Bloc. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris