Foto Llenguaferits. 1. DSC05229 (2)_1440x961
Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, Llenguaferits || Foto: Francesc Vilaclara
14/11/2023 Cultura
Els Llenguaferits tornen a L'Alcavot

Dijous 16 presenten el llibre 'Entre nosaltres', de l'editorial Sibilam Edicions

Marina Antúnez

El dia 16 de novembre ,a les 20.30 hores, la sessió de S’horabaixa de L’Alcavot Espai Cultural estarà protagonitzada per David Vila i Jessica Neuquelman (els Llenguaferits), que presenten el llibre que han publicat, titulat Entre nosaltres, en forma de recital. “És un llibre de contes per adults, un gènere que treballem molt”, diu Vila.

 

La particularitat d’aquest volum de contes és que “els contes estan en versió original en català i també tenen la traducció al costat en diverses llengües romàniques”, afegeix.

 

En aquest sentit, hi podrem trobar contes i microcontes traduïts al francès, el sard, el portuguès, l’italià, el romanès, l’aragonès, l’asturlleonès, i així fins a 13 llengües, comptant el català. “L’objectiu és posar en evidència que les llengues germanes són molt més semblants del que ens pensem”.

 

El llibre inclou uns 40 contes. “Són més aviat curtets, alguns microcontes de 2 o 3 línies i d’altres d’una pàgina”, diu Neuquelman. Aquest és el quart llibre de la parella, que artísticament es defineix com a Llenguaferits. “Fem moltes xerrades, tallers, hi ha un fil comú i és que partim del patrimoni lingüístic, volem demostrar que cada llengua és un món i ho intentem fer de la manera més divertida i amena possible”.

 

Els llenguaferits volen que tothom perdi la vergonya a parlar les llengües, “fem una reflexió sobre les llengües”, afegeix Neuquelman.

 

El llibre es pot adquirir el dia de l’espectacle i també a la pàgina web de l’editorial Sibilam Edicions, que fa servir la Llar del Llibre com a plataforma de distribució. "La Sílvia Morilla és l'editora, també amiga i il·lustradora", diu Neuquelman. “Dijous farem un recorregut pels contes que hi ha al llibre, un recital, perquè els recitals i presentacions ens permeten el contacte humà amb el lector”, conclou Vila.

 

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris