El quadre de Llorenç Caballé, on retrata la mirada d'Antoni Costa, es pot visitar al Centre Artístic Sant Lluc. || CEDIDA
El quadre de Llorenç Caballé, on retrata la mirada d'Antoni Costa, es pot visitar al Centre Artístic Sant Lluc. || CEDIDA
08/10/2019 Cultura
La mirada d'Antoni Costa, en una col·lectiva

El pintor castellarenc Llorenç Caballé exposa un dibuix de l'artista desaparegut al Centre Artístic Sant Lluc

Marina Antúnez

Un retrat del pintor castellarenc Antoni Costa fet pel pintor castellarenc Llorenç Caballé s’exposa, encara fins diumenge, al Dipòsit de les Aigües del Rei Martí, al Centre Artístic de Sant Lluc, al carrer Bellesguard, 14, de Barcelona. L’exposició - col·lectiva - recull obres d’artistes diversos, socis del centre. Cada any s’escullen diverses creacions i s’exposen, obertes al públic.

 

En aquest centre cultural hi tenen cabuda diverses arts com la pintura, el gravat, l’escultura, l’esmalt, etc. És una escola d’art on es fan classes obertes . El retrat que exposa Caballé és un dibuix fet a llapis, que va pintar quan l'Antoni Costa ja estava a la residència. El quadre mostra la mirada perduda del pintor, i els ulls intensos que el caracteritzaven. Hi va captar  molt la mirada dels últims temps. El Llorenç hi va expressar el que sentia, i és que per tota la família van ser moments durs.

 

El quadre haurà estat exposat durant tres setmanes , amb una memòria que l’acompanya:

“Sense memòria, mirada perduda, damunt un cos encara ferm. Em neguiteja i m’esforço amb ordenats grafismes, a evocar els sentiments d’impotència ,tristor i plor, quan imagino que ell també els percep. És la realitat d’un Alzheimer de grau cinc, lentament progressiu”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris