IMG 8082_1440x961
21/11/2022 Cultura
Jaume Madaula sedueix l'assistència de L'Alcavot

L'actor català va recitar la poesia de Gabriel Ferrater; l'espai cultural també va acollir altres propostes, el cap de setmana

El passat dijous, 17 de novembre, L'Alcavot Espai Cultural va acollir una nova sessió de 'S'horabaixa'. Amb motiu de la celebració dels cent anys del naixement i dels cinquanta de la mort del poeta Gabriel Ferrater, l’actor Jaume Madaula, acompanyat del poeta tortosí Albert Roig, va fer una evocació i un recita poètic. Amb Els dies de la revolta feliç, Madaula va fer present la vida i la personalitat de Ferrater, ara llegenda. Amb lectures i declamacions ben preparades i acuradament interpretades es va aconseguir que l’espectacle de petit format sobre textos de Gabriel Ferrater In Memoriam, Cambra de tardor, Fi del món i Poema inacabat i els fragments de Bali Bonet i Posseït d’Albert Roig, arribés amb força al públic, molt atent en tot moment. Amb aplaudiments, els assistents van agrair la feina d’en Jaume Madaula.

 

Un cop acabat el recital, van mantenir un col·loqui espontani amb l’actor, que va respondre les preguntes que li van fer. Segons l'organització, "cal considerar que l’acte va estar un èxit tant de públic, que va omplir la sala, com de contingut". El proper 22 de desembre, Jaume Madaula tornarà a L'Alcavot amb l’espectacle Enfilall d’excuses. En aquest cas, vindrà acompanyat de Maite Soler i la música del grup Trist Trash Trio.

 

Més cròniques de L'Alcavot

Divendres, 18 de novembre, va tenir en lloc la cinquena xerrada del cicle divulgatiu sobre l’alimentació dels bebès organitzat per L’Alcavot Espai Cultural. Amb aquesta xerrada finalitza el cicle. La logopeda Maribel Gutiérrez es va centrar en el frenet de la llengua. A la xerrada, va parlar sobre aquesta part anatòmica de la cavitat oral, que de vegades pot ser responsable de certes dificultats en la lactància, l’alimentació adulta i la parla.

 

Aquest primer cicle divulgatiu organitzat per L’Alcavot ha estat una experiència molt positiva que obre pas a promoure la divulgació social, cultural i científica d’una manera habitual. Ja està prevista una sessió dedicada als infants nascuts abans del termini habitual de gestació. La sessió es titula Prematur i està programada per dimarts, 29 de novembre, a les 19 hores. Anirà a càrrec del periodista i col·laborador de Catalunya Ràdio Àlex Bosch.

 

Diumenge 20 de novembre, la violinista Canòlich Prats també va visitar l'espai cultural per parlar del seu llibre El violí de la llibertat i de la seva tasca de voluntariat. La seva participació va ser molt planera i senzilla, sense histrionismes ni exageracions. La naturalitat ha estat i és un tret diferenciador en les explicacions de la Prats. A banda de la narració de les seves experiència, sorgida de la seva tasca de voluntariat com a professora de violí d’alumnes privats de llibertats, va interpretar diverses peces amb el  seu violí.

 

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Dolors Ruiz, membre de L’Alcavot, i en alguns moments també va llegir fragments del llibre. Al final, tal com estava previst, hi va haver temps per a la distensió, la conversa i l'intercanvi d'opinions tot compartint el vermut: beguda i aperitiu. Durant aquesta darrera estona, que es va allargar força, la Canòlich va signar i dedicar exemplars del llibre.

 

D'esquerra a dreta, Dolors Ruiz i la violinista Canòlich Prats. ||CEDIDAD'esquerra a dreta, Dolors Ruiz i la violinista Canòlich Prats. ||CEDIDA

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris